Uhrin: Máme kvalitní mužstvo a chceme hrát o evropské poháry
Klub

Uhrin: Máme kvalitní mužstvo a chceme hrát o evropské poháry

Redakce

Boleslavský trenér Dušan Uhrin hodnotí zimní přípravu bez přehnaného nadšení a jarní vyhlídky se střízlivým optimismem. „Odehráli jsme kvalitní utkání na Kypru," pochvaloval si soustředění zaměřené na zkvalitnění herního projevu. Uhrin hráčům dopřál za celou zimní přípravu jenom dvakrát dva dny volna. Poprvé po části zaměřené na fyzickou přípravu a podruhé po návratu z desetidenního kyperského soustředění. „Letos jsme přípravu začali později a trénovali o tři čtyři dny méně, než v předchozí zimě," upřesnil Uhrin.

Boleslavskému kouči se na kyperských střetnutích líbilo, že se hrála v tempu. „Jenom proti Rapidu Bukurešt jsme měli špatný druhý poločas, ale jinak jsme odehráli kvalitní utkání," shrnul čtyři mezinárodní duely v rámci kyperského kempu. Mladá Boleslav s Levski Sofia remizovala 2:2, s Rapidem Bukurešť prohrála 0:3, s Cracovií Krakow remizovala 0:0 a s Universitatea Cluj vyhrála 2:1. Pro zbylý čas do zahájení jarní ligy na vyladění formy slouží tři zápasy s druholigovými soupeři (Bohemians 1905, FK Ústí nad Labem, Viktorie Žižkov). Je nejvyšší čas dát do kupy složení mistrovské jedenáctky. „Jisté místo nemá nikdo," reagoval Uhrin na dotaz po základní sestavě pro jarní mistrovskou sezónu.

Jak se vypořádáte s odchodem útočníka Marka Kuliče?

„Máme dalšího zkušeného hráče v ofenzivě Radima Holuba. V útoku se také dobře ukázali Mikolanda a Kysela. Uvidím, kdo z hráčů se dostane do nejlepší formy. A zda někdo Kuliče nahradí nebo ne, poznám až v mistrovských zápasech."

Uvažoval jste o změně herního stylu?

„Herní styl měnit nebudeme. K Peckovi hledám vhodnou alternativu a o složení útoku se budu rozhodovat také podle toho, proti jakému soupeři budeme hrát."

Kdo bude kapitánem mužstva a jak bude volba probíhat?

„Navrhnu kandidáty a hráči se mezi nimi rozhodnou. Kapitánem pro jaro může být například Matějovský, Abraham, Pecka, Miller a Holub."

S Holubem tedy počítáte do základní sestavy?

„Holub po delší době absolvoval zimní přípravu a vlastně poprvé, co je v Mladé Boleslavi, bez zranění. Zvládl ji dobře, sice je na něm znát únava, která postupně opadává, ale nikdo nemá takový výběr místa a zakončení, řekl bych, že v tom je dokonce nejlepší v lize. Může se stát, že bude v základní sestavě."

S jakými sportovními cíli jdete do jarní sezóny?

„I když odešli z útoku Kulič a z obrany Brezinský, máme kvalitní mužstvo a proto chceme hrát zase o evropské poháry."

Mrzí vás, že nedopadly posily podle vašich požadavků a představ?

„Měli jsme zájem o některé hráče, například Filla, Vidličku a Ivanu, ale kluby se nedohodly."

Kde vidíte přednosti současného boleslavského mužstva pro jarní sezónu?

„Největší síla Mladé Boleslavi bude v záložní řadě, kde máme kvalitní hráče a když se nám podaří najít parťáka k Peckovi, tak i v útoku. V přípravě jsme dávali hodně důraz na obrannou činnost, až v jejím závěru jsme se zaměřovali na ofenzívu."

Poslechtěte si Uhrinovo hodnocení letošní zimní přípravy na Bolka TV, která je součástí tohoto klubového webu.

Fanshop banner