Soupeře z Ústí načali stopeři Rolko a Rajnoch
Klub

Soupeře z Ústí načali stopeři Rolko a Rajnoch

Redakce

K předposlednímu přípravnému utkání na jarní ligovou sezónu si Mladoboleslavští pozvali druholigový tým z Ústí nad Labem. Hrálo se na přírodním trávníku v areálu městského stadionu. Jakmile rozhodčí zahájil hru, tak jeho píšťalce odpovědělo zahřmění z šedivých mraků a spustil se liják. Intenzita padající vody sílila až do neplánovaného přerušení hry. V pokračování byla Mladá Boleslav jasně lepší.

První nebezpečnou akci vymysleli Ústečtí. V 10. minutě po rohovém kopu u bližší tyče Dvořák hlavičkoval těsně nad břevno Kučerovy branky. Ve 20. minutě sudí utkání přerušil kvůli průtrži mračen a vyhnal hráče do kabin. Po deseti minutách se pokračovalo. Sice už nepršelo, ale nasáklý trávník ztěžoval kontrolu míče a ubíral aktérům síly.
Po faulu Ševinského na Fouska kopal ústecký kapitán Novák trestný kop z vápna, ale trefil hráčskou zeď. O chvíli později Procházka přízemní střelou minul boleslavskou branku.
Pět minut před změnou stran dobře vypálil z pětadvaceti metrů Abraham, ústecký brankář vyrazil míč k Sedláčkovi a ten z rohu malého vápna přes šíři branky mířil do autu.
Ve druhém poločase měla Mladá Boleslav jasně navrch.V 50. minutě Kysela přinutil k chybě brankáře vyběhnuvšího mimo vápno, ale Dittrich v opuštěné brance trefil obránce. Vzápětí Kysela přiťuknul Matějovskému a ten bombou rozezněl tyč. V 52. minutě Matějovského přetažený rohový kop z voleje rázně trefil Rolko a míč zastavila až ústecká síť - 1:0. V 60. minutě další Matějovského roh znamenal gól. Tentokrát míč u bližší tyče šikovně do branky nasměroval Rajnoch - 2:0. V 63. minutě propálil soupeřova brankáře z plného běhu Kysela - 3:0. V 71. minutě ústecký Procházka šel sám na Kučeru, podařilo se mu boleslavského brankáře přehodit, ale trefil tyč a dorážku Sedláka srazil Rajnoch na roh. V 72. minutě Peckův trestný kop brankář Divecký zlikvidoval až nadvakrát. V 78. minutě po Peckově přihrávce se uvnitř vápna ocitl v palebné pozici Kysela, ovšem místo střely zbytečně a nepřesně přihrával Mikolandovi a z velké šance nic nebylo. O dvě minuty později nedotáhl sólo proti vyběhnuvšímu brankáři Mikolanda.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Kučera - Ševinský, Kopic, Rajnoch, Nesvadba - Nečas, Abraham, Ordoš, Fabián - Holub, T. Sedláček.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Kučera - Brunclík, Rajnoch, Rolko, Nesvadba (66. Pára) - Dittrich, Matějovský, Pecka, Fabián - Kysela, Mikolanda.

Góly: 52. Rolko, 60. Rajnoch, 63. Kysela

Rozhodčí: Hrubeš - Hlaváč, Žmola

Diváků: 200

Fanshop banner