Dohodnuto. Šmerda, Vaculík a Vít odcházejí
Klub

Dohodnuto. Šmerda, Vaculík a Vít odcházejí

Redakce

Do prvoligové Příbrami odchází Jaromír Šmerda na hostování, do stejného klubu Lukáš Vaculík přestupuje a do druholigové Jihlavy jde Jiří Vít na hostování. Tito hráči byli po skončení loňské podzimní sezóny vyřazení s prvoligového kádru FK Mladá Boleslav a tak si hledali angažmá v jiných klubech. Zmíněná hostování a přestup se smluvně realizovaly těsně před uzavřením zimního přestupního termínu, který končí 28. února.

Třiadvacetiletý záložník Lukáš Vaculík fotbalově vyrostl v Jihlavě, byl členem mládežnických reprezentačních výběrů a zúčastnil se mistrovství světa devatenáctiletých v Norsku. Z Jihlavy do Mladé Boleslavi přišel v lednu 2005 nejprve na půlroční hostování, po jehož skončení přestoupil, aby celý podzim téhož roku hostoval v druholigové Kroměříži. Celý rok 2006 byl členem prvoligového kádru FK Mladá Boleslav. V první lize odehrál celkem 38 zápasů a vsítil v nich 5 gólů. Z Mladé Boleslavi do Marily Příbram přestoupil.
Sedmadvacetiletý sparťanský odchovanec Jaromír Šmerda hrává krajního obránce nebo defenzivního záložníka. Do Mladé Boleslavi přišel již v roce 2001. S výjimkou prvního půlroku 2005, kdy hostoval v Ústí nad Labem, patřil do hráčského kádru druholigové i prvoligové sestavy FK Mladá Boleslav. V první lize odehrál 29 utkání, ve kterých se většinou staral o to, aby jeho tým žádný gól nedostal a tak se dosud ze vstřelení ligového gólu neradoval. Z Mladé Boleslavi do Marily Příbram odešel na půlroční hostování, přičemž smlouva mezi kluby obsahuje opční právo Příbrami na přestup.
Devětadvacetiletý stoper případně defenzivní záložník Jiří Vít kopal do svých jedenadvaceti letech v Olomouci. Potom postupně působil v Poštorné, Jihlavě, na chvíli zpátky v Olomouci, Ratíškovicích, Jablonci a od ledna 2004 v Mladé Boleslavi. Prvoligových startů má na svém kontě celkem 82, z toho 24 v Jablonci a 38 v Mladé Boleslavi. Do soupeřových sítí se trefil pětkrát, jeden gól dal v jabloneckém a čtyři v boleslavském dresu. Z Mladé Boleslavi do FC Vysočina Jihlava odešel na půlroční hostování s možností Jihlavy uplatnit opční právo na přestup.

Fanshop banner