Na městském stadionu zbývá dokončit loni započaté práce
Klub

Na městském stadionu zbývá dokončit loni započaté práce

Redakce

Stavební firma PSJ Jihlava v roce 2006 zahájila na městském stadionu tři investiční akce. Jsou to stavby provozně bezpečnostní budovy v jihozápadním rohu fotbalového hřiště, skladu mechanismů a hlavního vstupu do areálu z ulice U stadionu včetně nových pokladen a turniketů.

„Rádi bychom tyto stavby dokončili v průběhu roku 2008," přeje si člen představenstva FK Mladá Boleslav Aleš Juranka. Dokončení je však závislé na zajištění dotací ze státních případně i jiných zdrojů. „Těšíme se, že nový boleslavský primátor Raduan Nwelati dodrží svůj příslib, že jako člověk zodpovědný mimo jiné i za investiční výstavbu ve městě včetně veřejných a městských sportovišť zajistí finanční prostředky ze zdrojů mimo městský rozpočet na dokončení plánované výstavby městského stadionu," připomněl fotbalový prezident Josef Dufek.
Dosavadní první etapa výstavby zmíněných objektů stála patnáct milionů korun. Celou tuto částku ze státních zdrojů zajistili představitelé fotbalového klubu a tím přispěli na zvelebení a zhodnocení městského majetku bez koruny z městského rozpočtu. Z uvedených patnácti milionů korun proinvestovaných v loňském roce bylo potřeba pět milionů korun na nový vstup do areálu městského stadionu. Finance však nestačily na všechny potřebné práce u jednotlivých objektů a tak zůstaly nedokončené povrchy jízdních i pěších komunikací. „Vizuální i technický stav je nevyhovující a může komplikovat zajištění bezpečeného provozu při organizování různých nejen fotbalových akcí. Věříme, že do prvního domácího mistrovského utkání v letošním březnu se nám tento nedostatek před vstupní bránou povede vyřešit ve spolupráci s boleslavským magistrátem," řekl Juranka a dodal, že je potřeba v letošním roce také uvést do provozu turniketový systém ve vstupní bráně.
Lidi ve fotbalovém vedení mrzí, že se pro letošní rok zatím nepovedlo zajistit potřebné finanční prostředky na plnohodnotné dokončení loni rozpracovaných objektů. A tak z provozně bezpečnostní budovy u hřiště je hotová pouze část prvního podlaží se zázemím pro provoz stadionu a s krytým příchodem aktérů fotbalových utkání na hrací plochu. Nedokončený velín v provozně bezpečnostní budově samozřejmě komplikuje koordinaci práce bezpečnostních a zdravotních složek pro utkání s rizikovým faktorem. Navíc při kontrolách technických komisařů z fotbalových institucí, ať již domácích či evropských, se zbytečně stává terčem dotazů a připomínek, čímž komplikuje jinak dobrý dojem z úrovně fotbalového prostředí v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner