Vydařenou odvetu gólově stvrdili Pecka a Holub
Klub

Vydařenou odvetu gólově stvrdili Pecka a Holub

Redakce

Přípravné utkání se hrálo na hřišti s přírodním trávníkem v areálu mladoboleslavského městského stadionu a v sobotním dopoledni přilákalo do ochozů téměř pět set diváků. Byli zvědaví hlavně na připravenost Uhrinova výběru pro jarní ligovou sezónu. Boleslavští fotbalisté uspokojili výhrou bez inkasovaného gólu, přestože ne všechny akce dovedli do gólového finále. Kromě úspěšných střelců Pecky a Holuba měli na kopačkách góly také Abraham, Mikolanda, Poláček, Dittrich a Sedláček.

Boleslavští šli do vedení už v 5. minutě, kdy po nezištné Mikolandově přihrávce napříč trestným územím přehodil Pecka vybíhajícího brankáře Sňozíka - 1:0. Povedenou úvodní desetiminutovku završil Abraham dvěma střelami těsně nad břevno. Z brzkého gólu se hráči Bohemians otřepali po čtvrt hodině. Ve 20. minutě se Matůš na hranici vápna kličkou zbavil Rolka a vystřelil těsně vedle levé boleslavské tyče. Za čtyři minuty se ve velmi výhodné pozici ocitl zkušený Slezák. Jeho prudkou ránu Miller vyrazil na roh.
Ve 32. minutě boleslavský brankář založil ofenzivní akci, když vyhodil míč až na půlící čáru k Matějovskému, jenž okamžitě poslal do brejku Kyselu. Toho však stoper Lukáš na vápně v poslední chvíli zastavil. Ve 34. minutě vybojoval Matějovský míč, nahrál na pravé křídlo Peckovi, z jehož přihrávky pálil bez přípravy Mikolanda, ale trefil jen Sňozíkovy rukavice. Ve 36. minutě opět zrychlil boleslavskou ofenzivu brankář Miller. Dlouhým výkopem našel Kyselu, kterého soupeřova obrana zastavila jen za cenu nedovoleného zákroku kousek před vápnem. Nařízený trestný kop Poláčka vytáhl akrobatickým zákrokem Sňozík nad břevno.
Podobně jako v úvodu utkání i na začátku druhého poločasu byli boleslavští fotbalisté aktivnější. Ve 49. minutě hlavičkoval těsně mimo Mikolanda po Matějovského centru. V 56. minutě nezvládl pražský brankář situaci na hranicí vápna a když se obával zahrát rukou, k míči se dostal Ditrrich, ovšem ve snaze trefit opuštěnou branku, uklouznul a slabou střelu obránci zastavili. V 69. minutě už se skóre měnilo. Sedláček přeskočil protihráče a hlavou uvolnil před brankou Holuba, který se bez přípravy trefil podél bezmocného Sňozíka k pravé tyči - 2:0. V další akci v 72. minutě netrefil branku Sedláček a za necelých šedesát vteřin se neprosadil Holub, protože jej obránce držel, což sudí přehlédl.
Kolem 82. minuty měl dvě příležitosti ke snížení exboleslavský obránce Rychlík. Jeho tečovanou střelu z trestného kopu pozorný Miller vyrazil a když v další akci obehrál Paláta, jedovatou střelu mu zablokoval Rolko. Dvě minuty před závěrečným hvizdem Sedláček prováhal správný moment k přihrávce na neobsazeného Abrahama, ale po zaváhání pražské obrany se ke střele dostal Holub, který trefil jen dobře postaveného brankáře.

FK Mladá Boleslav: Miller - Palát, Rolko, Kopic, Nesvadba (46. Brunclík) - Kysela (46. Dittrich), Matějovský (57. Ordoš), Abraham, Poláček - Pecka (46. Holub), Mikolanda (62. T. Sedláček). Připravený byl brankář Šeda. Ševinský zápolil s virózou, Rajnoch a Nečas si léčili drobné svalové potíže.

Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Pávek, Lukáš, Rychlík - Kotyza, Slezák, Adam, Hašek (46. Růžička) - Kulvajt (57. Bartek), Matůš.

Góly: 5. Pecka, 69. Holub

Rozhodčí: Kovařík - Hlaváč, Žmola

Diváků: 450

Další přípravné utkání na hřišti v areálu mladoboleslavského městského stadionu hraje FK Mladá Boleslav s druholigovým soupeřem FK Ústí nad Labem ve středu 28. února od 15 hodin.

Fanshop banner