Utkání s Bohemians 1905 bude zkouškou pro hráče i pro diváky
Klub

Utkání s Bohemians 1905 bude zkouškou pro hráče i pro diváky

Redakce

Přátelské utkání FK Mladá Boleslav - Boheminas 1905 se hraje v sobotu 24. února od 10,30 hodin na hřišti číslo 1 (bývalé hlavní) s přírodní trávou v areálu mladoboleslavského městského stadionu. Do Mladé Boleslavi přijede ambiciózní pražský tým, který je po podzimní polovině soutěžního ročníku na šestém místě druhé ligy.

Podívejte a poslechněte si pozvánku na utkání od hráčů Tomáše Sedláčka a Jana Kysely na Bolka TV, jejíž video zpravodajství je součástí tohoto klubového webu.

V podzimní mistrovské soutěži se týmu Bohemians na soupeřových hřištích nijak mimořádně nedařilo. Z osmi utkání získal jen osm bodů za dvě výhry a dvě remízy. Naopak doma ze sedmi utkání jenom jedno prohrál a dvakrát remizoval. V letošní zimní přípravě však proháněl favority kdekoliv na ně narazil.
Tým Bohemians 1905 vyhrál Fortuna Víkend šampiónů, což byl mezinárodní halový turnaj v pražské Sazka Aréně ve dnech 13. a 14. ledna. V základní skupině remizoval s maďarským šampionem Debrecenem 1:1 a s tuzemským mistrem Slovanem Liberec 5:5, aby v rozhodujícím utkání porazil Slavii Praha 4:2, čímž postoupil do semifinále. V něm nečekaně snadno vyřídil Mladou Boleslav 8:2.
Semifinálový střet si kluby Bohemians a Mladá Boleslav zopakovaly 10. února v Tipsport Cupu na hřišti s umělým trávníkem v pražském Edenu. V utkání Bohemians - FK Mladá Boleslav 2:1 před sedmi stovkami diváků převážně zelenobílého vyznání se Pražané opět prezentovali důrazným pojetím fotbalu. Získali dvougólové vedení přičiněním Haška a brankáře Sňozíka, jenž proměnil penaltu nařízenou za Moravcovo sražení T. Brezinským. Boleslavský útočník Mikolanda snížil čtvrt hodiny před koncem.
V semifinále Tipsport Cupu nastoupila Mladá Boleslav ve značně kombinovaném složení, neboť většina prvoligového kádru v té době již byla na kyperském soustředění: Kučera - Krátký, Rolko, T. Brezinský, Kalíšek - Vaculík, Mrvík (56. Gögh), Brunclík (71. Žáček), Vajgl (63. M.Sedláček) - Mikolanda, Vizingr. Semifinálová sestava Bohemians 1905 vypadala takto: Sňozík - Růžička, Lukáš, Pávek, Marek - Kotyza (66. Moravec), Vágner, Adam, Hašek (73. Kocourek) - Matůš (90. Nešpor), Bálek (71. Cirhan).
Boleslavský tým vedl trenér Luděk Kokoška, který uznal, že hráči Bohemians byli viditelně důraznější než boleslavští. Náročný herní styl jim však ubíral síly, což připustil i pražský kouč Zdeněk Busta. „V závěru nás Boleslav přehrávala a měl jsem o výsledek obavu," uvedl trenér Bohemians.
V základní A skupině Tipsport Cupu celek Bohemians neztratil ani bod. Postupně porazil prvoligové týmy Dynamo České Budějovice 1:0, Marilu Příbram 2:0, Slavii Praha 2:1 i vedoucí druholigový tým Viktorii Žižkov 2:0. Po vyhraném semifinále nad Mladou Boleslaví 2:1 sahal po poháru pro celkového vítěze. Ve finále však remizoval se Slováckem 1:1 a neuspěl v penaltovém rozstřelu (2:4).
Druholigový tým Bohemians 1905 se bezesporu stal senzací letošní zimní přípravy. Pozornost si zaslouží i jejich příznivci, kteří za mužstvem jezdí i na přátelská utkání. Například do rakouského Salzburgu jich vyrazilo více než tisíc. Do Mladé Boleslavi jich v sobotu 24. února jistě také přijede několik set. Proto by se fandové Mladé Boleslavi měli zúčastnit také v plné síle. Ať nás Pražáci v Pojizeří nepřekřičí!

Utkání FK Mladá Boleslav"B" - FK Dobrovice se hraje v sobotním dopoledni 24. února od 10,15 hodin na hřišti s přírodní trávou v Lipníku místo původně zvažované hrací plochy s umělým povrchem v areálu městského stadionu.

Fanshop banner