Matějovský očekává tučný účet za telefon
Klub

Matějovský očekává tučný účet za telefon

Redakce

Když si Marek Matějovský sečetl dny u české reprezentace v souvislosti s přátelským utkáním v Belgii a s boleslavským klubem na kyperském soustředění, byl vlastně čtrnáct dnů v souvislé řadě mimo domov a hodně daleko od rodiny, neboť pobýval na dvou zcela odlišných krajích evropského kontinentu. „Takový je život dnešního fotbalisty," smířlivě komentuje Matějovský své kočování napříč starým kontinetem v první polovině února.

Marek Matějovský sice tvrdí, že si na život profesionálního fotbalisty zvykl za ta léta, co fotbal hraje, ale zároveň připouští, že zmíněných čtrnáct dnů, kdy na reprezentační sraz hned navazovalo klubové soustředění, bylo hodně dlouhých. „Ale zase o to příjemnější, že v tom byl nároďák," zdůraznil, jak moc si reprezentační pozvánky považoval.
A co rodina? „Stýskalo se mi, jako jistě i jim," přiznal. Hned však dodal, že byl s domovem v denním kontaktu prostřednictvím telefonu a nyní bude s obavami očekávat účet za hovory. Nedá se nic dělat, moderní komunikační technika má své příjemné i stinné stránky.
Po odchodu Marka Kuliče bude nyní Marek Matějovský v očích fotbalové veřejnosti ten nejzodpovědnější boleslavský hráč za dění a výsledky na fotbalovém hřišti. Sám svoji roli v mužstvu odmítá až takhle přeceňovat, neboť se domnívá, že v sestavě Mladé Boleslavi je hodně hráčů se spoustou odehraných ligových zápasů a tudíž patřičně ostřílených. „Uvidíme, jak se na nás odchod Kuldy projeví, ale určitě to nevidím tak, že bude všechna zodpovědnost padat na mě. Budeme se všichni snažit o co nejlepší výsledek." A ten by měl být jaký? „Určitě cílem hráčů i vedení klubu jsou pohárové příčky." Zopakovat loňské působení v evropské pohárové soutěži by byl opravdu velký úspěch. Boleslavští fotbalisté k němu mají dvě cesty. Jedna vede třinácti mistrovskými střety v Gambrinus lize a druhá přes tři překážky v poháru ČMFS.

Fanshop banner