Miller: Chceme zase do evropského poháru
Klub

Miller: Chceme zase do evropského poháru

Redakce

Brankáři mají přehled o dění na hřišti a o všech aktérech utkání bez rozdílu barvy dresu. Proto je Miroslav Miller jeden z nejpovolanějších k hodnocení letošní zimní přípravy. Její součástí bylo kondiční soustředění v Nymburku a herní kemp na Kypru. Část tréninků i zápasů absolvovalo mužstvo na umělé trávě, kterou někteří fotbalisté nemají rádi. „Je nepříjemná na pády, protože je hodně tvrdá a tak je přírodní o něco lepší," přidává se k výtkám Miller.

Boleslavský gólman potvrdil, že podobně jako každý rok i ta letošní zimní příprava byla dlouhá a náročná. Trenér Uhrin zdůrazňoval, že boleslavské mužstvo musí zapracovat na zlepšení defenzivní činnosti, protože v závěru loňského podzimu inkasovalo příliš mnoho gólů. „V defenzivě jsme se sehrávali s novým stoperem Milanem Kopicem a myslím si, že pro jaro to bude v obraně to bude dobrý," přemítá Miller. Ovšem šest obdržených gólů v kyperských čtyřech přípravných zápasech moc dobrou vizitkou boleslavské defenzivy nejsou. „Odpovídá to přípravě a těžkým soupeřům, které jsem měli," odmítá Miller počet gólů v boleslavské síti dramatizovat.
V jarní Gambrinus lize se ve třinácti mistrovských bitvách rozhodne o účasti v evropských pohárech. Mladá Boleslav jejich atmosféru loni okusila poprvé a letos by si ráda dala repete. „Určitě nás utkání evropských pohárů zaujala, bylo to super a tak bychom si je rádi zopakovali," potvrdil Miller, že se hráči chtějí probojovat na přední ligové příčky, ze kterých by se Mladá Boleslav zase dostala mezi evropskou elitu.

Fanshop banner