Vyvrcholení přípravy: Bohemians, Ústí, Žižkov
Klub

Vyvrcholení přípravy: Bohemians, Ústí, Žižkov

Redakce

Mladá Boleslav sehraje v závěrečné fázi přípravy na jarní sezónu tři přátelská utkání s druholigovými soupeři. Všechna ve svém domácím prostředí. V sobotu 24. února od 10,30 hodin s Bohemians 1905, ve středu 28. února od 15 hodin s Ústím nad Labem a v neděli 4. března od 15 hodin s Viktorií Žižkov. K prvnímu mistrovskému utkání jede Mladá Boleslav v neděli 11. března do Plzně, doma se poprvé představí o týden později v neděli 18. března od 17 hodin proti Jablonci.

Všechna tři utkání se uskuteční na hřištích s přírodním povrchem v areálu mladoboleslavského městského stadionu. S Bohemians a s Ústím na hřišti číslo 1 (dřívější hlavní) a s Viktorií Žižkov na dnešním hlavním hřišti, neboť střetnutí bude mít charakter generální zkoušky na Gambrinus ligu. Dva dny po utkání s Viktorií Žižkov v úterý 6. března od 15,30 hodin se uskuteční setkání činovníků i fotbalistů FK Mladá Boleslav s fanoušky ve VIP interiéru jižní tribuny u fotbalového hřiště.

Mladá Boleslav má týmu Bohemians 1905 odvádět prohry z lednového semifinále halového turnaje v Sazka Aréně a z únorového semifinále Tipsport Cupu z pražského Edenu. V současnosti šestý druholigový klub Bohemians 1905 se pyšní fanoušky, kteří svojí nadstandardní přízní zelenobílým barvám patří k nejlepším v Česku. Například k přípravnému utkání proti Red Bull Salzburg do Rakouska doprovodilo mužstvo neuvěřitelných 1300 fandů ve dvanácti autobusech a spoustě aut. V týmu působí velezkušený stoper Karel Rada, který přišel z Teplic, obrovskou osobností je brankář Sňozík. Čerstvě klokaní defenzívu posílil Rychlík, který má prvoligové zkušenosti z Příbrami, pražské Slavie a také z Mladé Boleslavi, ovšem do Bohemians přišel na hostování ze slovenského Ružomberku. Trenér Zbyněk Busta od svých svěřenců vyžaduje anglický styl hry s neúprosným nasazením po celé hrací ploše od první do poslední minuty. A tak se Bohemians pyšní čerstvým prvenstvím z halového turnaje Víkend mistrů v Sazka Aréně a druhým místem z Tipsport Cupu, když ve finále prohráli penaltový rozstřel s prvoligovým Slováckem.
FK Ústí nad Labem je úzce propojen vlastnicky i sportovně s prvoligovým klubem Teplice a je nyní v druholigové tabulce na sedmé příčce pouze jeden bod za Boheminas 1905. O postupu do nejvyšší soutěže se v Ústí nad Labem moc nemluví, takové ambice spíše přísluší místním hokejistům.
Viktorie Žižkov je známý pražský klub s bohatou tradicí. V tomto soutěžním ročníku patří společně s Jihlavou k nejvážnějším kandidátům postupu do první ligy. Tabulku II. ligy jasně vede, když z patnácti podzimních mistráků prohrál jenom jeden. Takže je docela možné, že na podzim se žižkovský tým do Mladé Boleslavi vrátí bojovat o prvoligové body. V zimní přípravě se Viktorii moc nedařilo a v Tipsport Cupu ani jednou nevyhrála a skončila ve své skupině poslední. Zkušeným žižkovským harcovníkem je Stracený, který nakouknul i do skotské ligy. Zimními posilami jsou Blaha (Staré Město, Sparta, Liberec, Zlín, Plzeň, ruský Krasnodar, slovenská Trnava), Bažík (Žilina, Banská Bystrica ), jenž odehrál více než tři sta zápasů ve slovenské lize, a především fotbalový bohém Švancara s prvoligovými zkušenostmi z pražské Slavie a Brna, který na Žižkov přišel hostovat ze svého zahraničního angažmá v Interu Bratislava.

Fanshop banner