Mikolanda vystřílel jedinou kyperskou výhru
Klub

Mikolanda vystřílel jedinou kyperskou výhru

Redakce

Mladá Boleslav poslední utkání kyperského soustředění před odletem domů hrála v sobotním odpoledni s rumunským druholigovým klubem Universitatea Cluj. A radovala se poprvé z výhry přičiněním dvou Mikolandových gólů. Trenér Uhrin dal příležitost hráčům, kteří v předchozích třech kyperských zápasech neodehráli ani minutu. A tak se do branky postavil Šeda, v obraně nastoupil Pára a v záloze začal Brunclík, který utkání dohrál na pravém kraji obranné formace.

Universitatea Cluj momentálně vede druhou rumunskou ligu s devítibodovým náskokem a je nejžhavějším kandidátem postupu do nejvyšší soutěže. Její hráči předváděli svižný fotbal a byli vyrovnaným soupeřem boleslavským fotbalistům. S ohromnou chutí hrající útočník Mikolanda potvrdil svoji střeleckou pohotovost v letošní zimní přípravě již ve 13. minutě, kdy střelou bez přípravy proměnil Sedláčkovu přihrávku z pravé strany. V dalším průběhu prvního poločasu běžel Sedláček sám na soupeřovu branku, ale únik zakončil nepřesnou střelbou. Bez práce nebyl ani boleslavský brankář Šeda, který úspěšně vyřešil dvě ošemetné situace rumunského protivníka. Jinak si boleslavská obrana a především stoperská dvojice vedla dobře. Ve většině ofenzivních akcí chyběly boleslavským fotbalistům přesnější finální přihrávky a tak v první půli zůstalo jenom u jedné úspěšné trefy aktivního Mikolandy. Ten se však prosadil bezprostředně po změně stran. Ve 48. minutě překvapil rumunského brankáře povedeným obloučkem z otočky a dal tak již druhý gól zápasu a svůj šestý v zimní přípravě. Fotbalisty Universitatea Cluj to nezlomilo a v 57. minutě snížili, když první střela rumunského útočníka trefila tyč a teprve dorážka skončila za Šedovými zády. Pojistit vítězství mohli Sedláček a Nečas, ale oba po ideálních Ordošových centrech hlavičkovali mimo. Před koncem utkání se znovu dostal do výhodné střelecké pozice Nečas, ale přestřelil rumunskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Universitatea Cluj: Šeda - Pára (46. Nečas), Rolko, Kopic, Nesvadba - Sedláček, Ordoš, Brunclík, Fabián - Holub (75. Dittrich), Mikolanda.

Góly FK MB: 13. a 48. Mikolanda

Fanshop banner