V tvrdém boji s Krakovem nepadl gól
Klub

V tvrdém boji s Krakovem nepadl gól

Redakce

Třetí utkání kyperského soustředění hrála Mladá Boleslav s polským týmem Cracovia Krakow ve čtvrtečním odpoledni 15. února. Trenér Dušan Uhrin vyslal do hry sestavu, která se pravděpodobně už moc neliší od jeho představ, v jakém složení by měla Mladá Boleslav hrát o jarní ligové body. V tvrdém a kvalitním střetnutí nepadl do žádné branky ani jeden gól.

První poločas měla Mladá Boleslav herní převahu. Dvě vyložené střelecké šance zahodil Poláček, nekrytý Ditrrich z výhodné pozice střílel mimo, Peckovu bombu do šibenice polský brankář zázračně vytáhl, neujaly se ani další tři střelecké pokusy nejlepšího boleslavského kanonýra a Palát ze dvou metrů netrefil branku. Naopak polský soupeř si vypracoval jenom jednu vážnou gólovou příležitost, tu však spolehlivý Miller kryl. Jinak stoperská dvojice Rajnoch s Kopicem i defenzivní záložník Abraham protihráče k ničemu nepustili, což platilo o celých devadesáti minutách. Aktivnímu boleslavskému fotbalu chybělo gólové završení. Neproduktivní hra pokračovala i po změně stran. Při sólových nájezdech na polskou branku se neprosadili ani zkušení Abraham s Peckou. Oba vychytal vynikající gólman. „Sehráli jsme kvalitní a důrazné utkání, ve kterém chyběly góly," prohlásil sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela. „I když jsme nevyhráli, jsem spokojen. Nyní nejde o výsledky, ale herní projev. Bylo to těžké utkání s kvalitním soupeřem. Měli jsme dost šancí, ale terén nebyl zdaleka ideální a to se nejspíš projevilo na jejich špatné realizaci," řekl trenér Dušan Uhrin.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Krakowu: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich (80. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Kysela, Pecka (80. Ordoš).

Mladá Boleslav na Kypru sehraje ještě jedno přípravné utkání, a to v sobotu odpoledne od 14 hodin s druholigovým rumunským klubem Universitatea Cluj. Po jeho skončení si fotbalisté i jejich doprovod sbalí kufry a v noci ze soboty na neděli se letecky vrátí do Česka.

Fanshop banner