Odveta za pohár UEFA se povedla Rapidu Bucurest
Klub

Odveta za pohár UEFA se povedla Rapidu Bucurest

Redakce

V úterním odpoledni 13. února v rámci kyperského soustředění hrála Mladá Boleslav proti třetímu celku rumunské ligy Rapidu Bucurest, se kterým se v podzimní sezóně střetla ve skupině evropského poháru. Kyperský souboj vyřazených účastníků poháru UEFA se hrál ve svižném tempu a důrazně v osobních soubojích. Nejvíce boleslavskou obranu trápil Zicu, jenž v půlhodině druhého poločasu dosáhl hattricku, k čemuž mu výrazně napomohli chybující obránci Nesvadba a Palát.

Rumunský trenér do kyperského přípravného utkání vyslal sestavu s devíti hráči, kteří pamatovali vzájemný loňský duel. Boleslavský kouč Uhrin svůj tým obměnil o poznání více. Ze základní sestavy podzimní utkání v evropském poháru pamatovala pětice Rajnoch, Nesvadba, Matějovský, Abraham a Pecka, dalšími pamětníky byli Palát a Holub, kteří přišli do hry v druhém poločase.
V bezbrankovém poločase měl největší šanci na skórování Ordoš po parádní Matějovského kolmici, ale bohužel se neprosadil. Bukurešťskému celku se povedl vstup do druhého poločasu. Hned ve 46. minutě Nesvadbovu chybu potrestal Zicu. Boleslavský trenér Uhrin na nepříznivý vývoj skóre reagoval tím, že poslal do hry další čerstvé a především ofenzivně laděné hráče Sedláčka a Mikolandu. Bylo to málo platné, když boleslavská obrana neodolala soupeřovu tlaku. V 62. minutě zaváhal Palát, který upadl bez zavinění soupeře, a zkušený Zicu šel sám na brankáře Kučeru a překonal jej. Bukurešťskému forvardovi se to natolik zalíbilo, že v 76. minutě přidal další gól a zkompletoval tak svůj hattrick za rovných třicet minut.
Rychlému bukurešťskému útočníkovi v listopadovém utkání rakouský sudí Messner neuznal v 67. minutě gól, protože hrál rukou. V kyperské přípravě skóroval regulérně třikrát a především jeho zásluhou se Rapidu povedla odveta za podzimní bukurešťskou remízu. Ta ho stála postup ze skupiny poháru UEFA, protože k posunu do jarní fáze mu scházely dva body. Stejně tak i Mladé Boleslavi. Té se však odveta tolik nevydařila.
„První poločas byl obraz hry vyrovnaný, ale po přestávce jsme čelili neustálému tlaku soupeře,"
shrnul průběh prohraného zápasu sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Rapidu Bucurest: Kučera - Ševinský, Rajnoch (46. Palát), Rolko, Nesvadba - Dittrich (46. Nečas), Matějovský (54. Holub), Abraham (76. Kopic), Fabián (46. Mikolanda) - Ordoš (57. Sedláček), Pecka.

Fanshop banner