Dorostenec Kučera pomohl reprezentaci ke druhému místu na turnaji ve Španělsku
Klub

Dorostenec Kučera pomohl reprezentaci ke druhému místu na turnaji ve Španělsku

Redakce

Česká reprezentace sedmnáctiletých v turnaji na východním španělském pobřeží ve středisku La Manga skončila na druhém místě v kvalitní konkurenci reprezentačních celků své kategorie. Podílel se na tom i mladoboleslavský dorostenec Martin Kučera. Hrál ve všech třech turnajových utkáních.

Proti Nizozemsku byl na hřišti pětašedesát minut, než jej vystřídal Palko. Když Nizozemci vsítili jediný gól utkání, Kučera už na hřišti nebyl. Střetnutí s Polskem začal Kučera na lavičce a trenér Kopecký jej poslal do hry až na posledních deset minut místo Balcara. Z výhry se neradoval, neboť Poláci v nastaveném čase dokázali těsné české vedení srovnat na konečnou remízu 1:1. Posledního turnajového soupeře Norsko česká reprezentace porazila 1:0 a Kučera u toho byl po celou dobu. V záloze hrálosmdesát minut bez vystřídání. Na španělském turnaji tak odehrál ve třech utkáních celkem 155 minut, inkasoval jednu žlutou kartu v utkání s Nizozemskem a nedal ani jeden gól. Nulu na svém kontě ve střelecké statistice drží již v jedenácti reprezentačních startech.
Výsledky sedmnáctileté reprezentace Česka na turnaji ve španělském La Manga za účasti mladoboleslavského Kučery: Nizozemsko - Česko 1:0, Polsko - Česko 1:1, Norsko - Česko 0:1. Konečné pořadí: 1. Nizozemsko (6 bodů), 2. Česko (4 body a skóre 2:2), 3. Polsko (4 body a skóre 5:6), 4. Norsko (3 body).

Fanshop banner