Mikolanda se chce prostřílet do prvoligové sestavy
Klub

Mikolanda se chce prostřílet do prvoligové sestavy

Redakce

Dvaadvacetiletý útočník Petr Mikolanda byl jedním ze čtyř členů prvoligového kádru Mladé Boleslavi, kteří na kyperské soustředění odlétali se zpožděním kvůli účasti v závěrečných zápasech Tipsport Cupu. Dalšími byl brankář Kučera, záložník Brunclík a stoper Rolko. Střeleckou misi Mikolanda splnil dokonale, neboť ve dvou posledních zápasech Tipsport Cupu dvakrát skóroval. I když ani jeden gól k výhře nestačil, mohl se střelec utěšovat, že mu povedené trefy alespoň pomohly na čelo klubové statistiky kanonýrů.

V sobotním semifinále Tipsport Cupu proti Bohemians se prosadil stejně jako v nedělním malém finále proti Teplicím. Mikolanda v obou případech prokázal orientaci v trestném území soupeře a žádoucí drzost a přesnost v zakončení. Spolu se dvěma góly v přáteláku proti pražské Slavii se rázem stal nejlépe střílejícím hráčem Mladé Boleslavi v letošním roce. Trefil se už čtyřikrát. „Cítím se super, nic mě nebolí," hlásil s úsměvem v pražském Edenu po utkání Tipsport Cupu a netajil se těšením na Kypr hlavně kvůli tomu, že si zahraje na přírodní trávě a proti kvalitním soupeřům. „Na umělé trávě je to není ono, míč má přeci jenom jiný odskok," poznamenal. Mnozí fotbalisté si navíc stěžují, že tvrdší podklad umělé trávy trápí jejich klouby. „Nějak zvlášť mě nohy nebolí, ale vím, že starší hráči na umělce trpí," poznamenal Mikolanda. Většinu podzimní sezóny marodil a nyní se pere o místo v Uhrinově týmu. „Mám radost, že se v přípravě trefuji, protože po odchodu Kuldy se v prvoligovém útoku uvolnilo jedno místo, na které je nás hodně útočníků a cítím rovnocenou šanci jako ostatní."
Petr Mikolanda dal v zimní přípravě dva góly pražské Slavii a po jednom Bohemians a Teplicím. Čtyři góly jako on, nedal zatím nikdo, druhým v pořadí je dvougólový Ordoš.
Střelecké pořadí po devíti odehraných zápasech zimní přípravy: 4 - Mikolanda, 2 - Ordoš,
1 - Rajnoch, Abraham, Kopic, Holub, Nečas, Pecka, Matějovský, Vaculík, T. Brezinský, Voborník, Vajgl.

Fanshop banner