Mladší žáci jsou halovými mistry České republiky
Klub

Mladší žáci jsou halovými mistry České republiky

Redakce

Finálový turnaj halového mistrovství České republiky mladších žáků pořádal ČMFS ve Svitavách. Mladá Boleslav ho vyhrála před Ostravou, dalšími družstvy v pořadí byly pražská Slavia, Brno, Zlín a Tábor. Mistry České republiky v kategorii mladších žáků, to znamená kluků narozených v roce 1994, se stali Machač, Charvát, Vraštil, Vrchota, Eliáš, Lakatoš, Koštíř, Hodač, Musil, Jiří a Ondra Vackovi, Klíma, Melichar, Novák, Hůlka, Nedbal a Valenta. Trenér zlatého týmu je Aleš Klain, jeho asistentem Václav Ryč.

Boje o titul začaly již v pátek a boleslavští kluci první dva soupeře vyřídili shodně třígólovým rozdílem. V utkání FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 3:0 stříleli góly Koštíř, Hodač a Eliáš. V druhém pátečním střetnutí FK Mladá Boleslav - FK Tábor 6:3 padlo třikrát více gólů a ty boleslavské zařídili Koštíř 2, Hodač 2, Musil a Lakatoš.
Sobotní program zahájilo boleslavské družstvo další výhrou. V důležitém duelu FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 4:1 se gólově prosadili Koštíř 2, Eliáš a Vraštil. „Tři vítězství trošku stouply klukům do hlav a brněnský soupeř je potrestal," řekl trenér Aleš Klain k jediné porážce v turnaji. I na výsledku FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 0:3 je patrné, že boleslavští hráči a hlavně střelci spali na vavřínech.
V závěru turnaje se o mistrovském titulu rozhodovalo mezi boleslavskými a ostravskými fotbalisty. Družstvu ze severu Moravy stačila remíza, boleslavský tým potřeboval vyhrát. Ostrava dvakrát vedla (0:1 a 1:2), Mladá Boleslav neustále dotahovala. Deset vteřin před koncem za stavu 2:2 se už Ostraváci natahovali po titulu, ale boleslavský Vraštil trefil zlatý gól. V posledním utkání FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 3:2 důležité góly stříleli Koštíř, Eliáš a již zmíněný Vraštil. Pohár vítězů a zlaté medaile putovaly do Mladé Boleslavi. Pořadatelé turnaje vyhlásili nejlepším hráčem mladoboleslavského Koštíře, který byl navíc s brněnským Kudličkou i nejlepším střelcem. Oba dali po šesti gólech.
„Určitě je to největší úspěch v dosavadní fotbalové kariéře kluků,"
poznamenal trenér Klain. Družstvu už halová sezóně skončila a připravuje se na jarní mistrovskou soutěž. V posledním únorovém víkendu absolvuje soustředění a v úvodním jarním kole žákovské extraligy v neděli 11. března hostí Spartu Praha.

Halové mistrovství České republiky mladších žáků:

FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 3:0 (Koštíř, Hodač, Eliáš), FK Mladá Boleslav - FK Tábor 6:3 (Koštíř 2, Hodač 2, Musil, Lakatoš), FK Mladá Boleslav - SK Slávia Praha 4:1 (Koštíř 2, Eliáš, Vraštil), FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 0:3, FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 3:2 (Koštíř, Eliáš, Vraštil). Konečné pořadí: 1. FK Mladá Boleslav, 2. FC Baník Ostrava, 3. SK Slávia Praha, 4. FC Brno, 5. FC Tescoma Zlín, 6. FK Tábor. Nejlepší brankář: Jašek (FC Baník Ostrava). Nejlepší střelec: Kudlička (FC Brno) 6 gólů. Nejlepší hráč: Koštíř FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner