Starší žáci jsou halovými vicemistry České republiky
Klub

Starší žáci jsou halovými vicemistry České republiky

Redakce

Finálový turnaj halového mistrovství České republiky starších žáků pořádal ČMFS v Třebíči. Mladá Boleslav obhajovala loňský titul, ovšem s jiným hráčským kádrem, a skončila těsně pod vrcholem na stříbrné příčce za zlatou Ostravou. Třetí skončil pražský Motorlet a na dalších místech Jihlava, Pardubice a Zlín. Do Mladé Boleslav stříbrné medaile přivezli starší žáci, to znamená fotbalisté narození v roce 1992, Bureš, Lukeš, Sedláček, Szabó, Říha, Klain, Fikcel, Honc, Konejl, Dragoun, Reisz, Šťastný, Král, Zikmunda a Miler. Družstvo trénuje Míla Venera, asistentem je Víťa Nemetz a vedoucím Jiří Falta.

Starší žáci Mladé Boleslavi začali mistrovský turnaj dvěma výhrami. V utkání FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 3:2 góly stříleli Dragoun 2 a Miler. Ve střetnutí FK Mladá Boleslav - SK Motorlet Praha 4:2 se pro změnu střelecky prosadili Sedláček a Šťastný, když oba se trefili dvakrát. „V každém utkání bylo důležité chytit začátek, bohužel v dalších dvou zápasech klukům utekl," posteskl si trenér Venera nad následujícími prohrami. V duelu FK Mladá Boleslav - FK AS Pardubice 1:5 se z boleslavských kluků trefil pouze Konejl a ve střetnutí FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 3:7 jen Dragoun. Dal sice tři góly, ale ze spoluhráčů se k němu nikdo nepřidal. Se dvěma prohrami se stal mistrovský pohár nedosažitelný. Stříbrné medaile mladoboleslavské družstvo vybojovalo v utkání FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava 5:2, kdy úspěšně stříleli Šťastný 2, Dragoun, Sedláček a Říha. „Kluci mě mile překvapili, za bojovnost si stříbro zaslouží," pochválil své svěřence trenér Venera. Před rokem přivedl starší žáky Mladé Boleslavi k halovému mistrovskému titulu v Nymburce. Loňské boleslavské zlato mělo smutný stín v těžkém zranění Maňase, který se však již zotavil. „K fotbalu se vrátil a trénuje nyní v mladším dorostu," upřesnil Venera, jenž se svými svěřenci už myslí na jarní mistrovskou soutěž, kterou zahájí v neděli 11. března podobně jako mladší žáci se Spartou Praha.

Halové mistrovství České republiky starších žáků:

FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 3:2 (Dragoun 2, Miler), FK Mladá Boleslav - SK Motorlet Praha 4:2 (Sedláček 2, Šťastný 2), FK Mladá Boleslav - FK AS Pardubice 1:5 (Konejl), FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 3:7 (Dragoun 3), FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava 5:2 (Šťastný 2, Dragoun, Sedláček, Říha). Konečné pořadí: 1. FC Baníku Ostrava, 2. FK Mladá Boleslav, 3. SK Motorlet Praha, 4. FC Vysočina Jihlava, 5. FK AS Pardubice, 6. FC Tescoma Zlín.

Fanshop banner