Na Kypru zahájili remízou s Bulhary
Klub

Na Kypru zahájili remízou s Bulhary

Redakce

V prvním utkání kyperského soustředění remizovali fotbalisté Mladé Boleslavi s předním bulharským klubem Levski Sofia 2:2. Hrálo se na kvalitním trávníku hřiště v Paralimi v neděli 11. února večer za umělého osvětlení. „Při zdejším teplém počasí bylo dobře, že jsem hráli až po západu slunce," pochvaloval si Uhrinův asistent Petr Čuhel.

Mladoboleslavští měli povedený začátek, neboť šli do vedení již ve 3. minutě. Reprezentační záložník Matějovský rozehrál trestný kop přesně na Pecku a ten hlavou usměrnil míč do sofijské sítě. Soupeř v průběhu prvního poločasu vyrovnal. Ve 44. minutě nařídil rozhodčí proti bulharské brance penaltu, ale Holub ji neproměnil a tak si týmy šly odpočinout za nerozhodného skóre.
Podobně jako na začátku utkání, tak i vstup do druhého poločasu vyšel lépe Uhrinovým svěřencům, kteří podruhé v utkání získali výhodu penalty. Tentokrát si míč na značku pokutového kopu postavil Matějovský a uspěl. Levski Sofia remízu vybojoval přesným trestným kopem v deset minut před koncem.
"Bylo to vyrovnané střetnutí, remíza je spravedlivá,"
řekl po utkání trenér Dušan Uhrin.
Mladá Boleslav bude na Kypru do neděle 18. února. V úterý 13. února hraje přípravné utkání proti Rapidu Bukurešť a ve čtvrtek 15. února další střetnutí s Cracovií Krakov.
Sestava FK Mladá Boleslav proti Levski Sofia: Miller - Ševinský (46. Nesvadba), Rajnoch, Kopic, Palát - Kysela (60. Ordoš), Matějovský, Abraham, Poláček (70. Dittrich) - Holub (46. Nečas), Pecka (55. Sedláček). Připraveni byli ještě hráči Pára, Fabián a brankář Šeda.
Góly FK MB: 3. Pecka, 48. Matějovský z penalty.

Fanshop banner