Boleslav prohrála třetí turnajové místo s Teplicemi
Klub

Boleslav prohrála třetí turnajové místo s Teplicemi

Redakce

O třetí místo v jubilejním 10. ročníku Tipsport Cupu se střetli loňský a předloňský vítěz tohoto zimního turnaje. Po vyrovnaném prvním poločase Tepličtí v závěru utkání strhli vítězství na svoji stranu, což se dalo očekávat vzhledem k tomu, že nastoupili v prvoligové sestavě na rozdíl od značně kombinovaného složení Mladé Boleslavi. Ta skončila čtvrtá v turnaji, který vyhrálo Slovácko, když ve finále remizovalo s Bohemians 1:1 a trofej si vystřílelo při penaltovém souboji v poměru 4:2.

Skóre otevřel v 8. minutě Mikolanda, který stál ve správnou chvíli na správném místě a potrestal zmatky teplické obrany - 0:1. O tři minuty později vystřelil v běhu a tísněn dvěma obránci Vaculík, ale byl z toho pouze roh. Ve 23. minutě Džeko z jasné pozice minul branku. V následující minutě Doležalův pas Rolko podcenil, Džeko si za zády boleslavského stopera zpracoval míč a trefil se přesně k tyči - 1:1. V závěru poločasu držel nerozhodné skóre fantastickými zákroky Kučera. Ve 32. minutě jej neprostřelil Sabou z deseti metrů, ve 36. minutě bravurně vyrazil a o pět minut později dokonce lapil hlavičku Fenina z několika málo kroků. Ve 45. minutě boleslavského gólmana se štěstím prostřelil z malého vápna Sabou - 2:1.
V nástupu do druhého poločasu byla nečekaně aktivní Mladá Boleslav. V 53. minutě Vaculíkův falšovaný míč přímo z rohového kopu překvapil teplickou obranu včetně brankáře Belice - 2:2. V 59. minutě se prodral do šance Mikolanda a trefil jen tyč teplické branky. Teplice vystřídaly, poslaly do hry čtveřici čerstvých bojovníků a zvýšily obrátky. V 64. minutě minul před vlastním vápnem stoper Brezinský lehký míč a pro bystrého Džeka nebyl problém kiks potrestat - 3:2. V 69. minutě Doležalův centr od pravé lajny uklidil za Kučerova záda nekrytý Dort - 4:2. Vývoj utkání mohl zdramatizovat Skramužský, ale netrefil z pár metrů teplickou branku. V 71. minutě Doležalův centr dotlačil do boleslavské branky Džeko - 5:2. V 82. minutě boleslavští mladíci Svoboda s Mrvíkem připravili další příležitost teplickému Džekovi, ale jeho pokus o blafák Kučera vystihl.
Boleslavský trenér Kokoška přijal prohru smířlivě. „Ke konci zápasu nám už docházely síly. Pro mladé mužstvo bylo utkání s Teplicemi obrovskou zkušeností," řekl Luděk Kokoška. „Jsem rád, že jsme utkání zvládli bez zranění," prohlásil teplický kouč Jiří Bartl.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Krátký, T. Brezinský (70. Svoboda), Rolko, Kalíšek - Žáček (61. Skramužský), Brunclík, Gögh, M. Sedláček (80. Horák) - Mikolanda, Vaculík.

FK Teplice: Belic - Merzič, Valenta (65. Klein), Lukáš, Pimpara - Dragoun (65. Jirsák), Doležal (83. Ohněník), Sabou, Verbíř (65. Franc) - Džeko, Fenin (65. Dort).

Góly: 24., 64. a 70. Džeko, 45. Sabou, 69. Dort - 8. Mikolanda, 53. Vaculík

ŽK: Kučera (MB)

Rozhodčí: Hrubeš - Tulinger, Kovařík

Diváků: 200

Konečné pořadí v Tipsport Cup 2007:
1. FC Slovácko
2. Bohemians 1905
3. FC Teplice
4. FK Mladá Boleslav

Fanshop banner