Druholigový tým Bohemians nás nepustil do finále Tipsport Cupu
Klub

Druholigový tým Bohemians nás nepustil do finále Tipsport Cupu

Redakce

V semifinále 10. ročníku Tipsport Cup udrželo mužstvo Bohemians 1905 neporazitelnost v tomto turnaji, přestože převahu proti Mladé Boleslavi mělo jenom v úvodní čtvrthodince. Tým druholigových Bohemians postoupil do finále, Mladá Boleslav bude hrát jen malé finále o třetí místo. Ve druhém semifinále Teplice - Slovácko 0:0 rozhodovaly o postupu až penalty, které vyzněly lépe pro Slovácko (1:3). V neděli 11. února dopoledne od půl jedenácté se hraje o třetí místo v utkání FK Mladá Boleslav - FC Teplice a odpoledne od dvou hodin finále Bohemians 1905 - FC Slovácko.

Fotbalisté Bohemians začali utkání s očekávanou vervou a už ve čtvrté minutě dal Hašek vedoucí gól - 1:0. V úvodní čtvrthodince zahodil druholigový tým další šance. Bombu neobsazeného Kotyzy vyrazil Kučera na roh, Bálek dvakrát sám před boleslavským brankářem netrefil branku a podobně nepřesně střílel i Matůš. Boleslavský Vizingr ve 14. minutě minul z pěti metrů Sňozíkovu branku. Ve 22. minutě Vajglův roh zakončil hlavou těsně vedle Mikolanda. Ve 30. minutě Haškův technický trestný kop přes hráčskou zeď vytáhl na roh Kučera. Klokani se vedením uspokojili a zvolnili tempo. Mladá Boleslav postupně hru vyrovnala a po přestávce měla i mírnou převahu. Ovšem v 70. minutě T. Brezinský naivně fauloval důrazného Moravce a nařízenou penaltu brankář Sňozík bezpečně proměnil - 2:0. V 76. minutě založil boleslavský Vaculík akci přes M. Sedláčka, ten utekl po levé straně a z jeho přízemního centru se na malém vápně prosadil Mikolanda - 2:1. Tři minuty po Mikolandově gólu Kalíšek nepovedeným centrem líznul břevno Sňozíkovy branky a v 90. minutě kiks brankáře Bohemians mohl potrestat Žáček, ale netrefil z dálky prázdnou branku. Mladá Boleslav na remízu nedosáhla, přestože v závěrečné čtvrthodince vyslala na hrot útoku vytáhlého Rolka.
Boleslavský tým vedl trenér Luděk Kokoška, kterého těsná prohra mrzela. „Pro naše hráče to byla velmi dobrá příprava, v úvodu nás Bohemka přehrála v důrazu a její vedení jsme už bohužel nestáhli," řekl bezprostředně po utkání Kokoška. Jeho protějšek Zdeněk Busta přiznal, že se v závěru o vítězství obával: „Mrzí mě, že v povedeném začátku jsme nezískali výraznější vedení, než jenom o jeden gól. V závěru nás Boleslav přehrávala a měl jsem o výsledek obavu."
FK Mladá Boleslav: Kučera - Krátký, Rolko, T. Brezinský, Kalíšek - Vaculík, Mrvík (56. Gögh), Brunclík (71. Žáček), Vajgl (63. M.Sedláček) - Mikolanda, Vizingr.
Bohemians 1905: Sňozík - Růžička, Lukáš, Pávek, Marek - Kotyza (66. Moravec), Vágner, Adam, Hašek (73. Kocourek) - Matůš (90. Nešpor), Bálek (71. Cirhan).
Góly: 4. Hašek, 71. Sňozík - 76. Mikolanda
Rozhodčí: Jech - Kocourek, Jílek
Diváků: 700

Fanshop banner