O finále Tipsport Cupu v sobotu s Bohemians
Klub

O finále Tipsport Cupu v sobotu s Bohemians

Redakce

Závěrečná čtyři utkání jubilejního 10. ročníku zimního turnaje Tipsport Cup jsou na programu druhý únorový víkend. Semifinálová utkání se hrají v sobotu 10. února od 11 hodin Bohemians - Mladá Boleslav a od 14 hodin Teplice - Slovácko. Poražení ze sobotních duelů hrají v neděli 11. února od 10,30 hodin o třetí místo a vítězové se od 14 hodin střetnou ve finále.

Letošní Tipsport Cup měl rekordní účast dvaceti týmů. Byly rozdělené do čtyř základních skupin, ze kterých do semifinále postoupily jen ty nejlepší z prvních míst. Skupinu A vyhrály
Bohemians před Slavií Praha, Českými Budějovicemi, Marilou Příbram a Viktorií Žižkov. Skupinu B vyhrála Mladá Boleslav těsně před Libercem, Hradcem Králové, Jabloncem a Jihlavou. Skupinu C vyhrály Teplice před Mostem, Plzní, Kladnem a Blšany. Skupinu D vyhrálo Slovácko před Olomoucí, Brnem, Zlínem a Artmédií Bratislava.
Bohemians a Slovácko neztratily v základních skupinách ani bod, Bohemians inkasovaly pouze jeden gól a vyhrály skupinu s celkovým skóre 7:1, Slovácko se skóre 11:3.

Dosud nejlepší střelci Tipsport Cupu Zelinka (Slavia), Zeher (Slovácko), Doležal (Teplice) a Huňa (Příbram) se trefili pouze třikrát. To se v B skupině nepovedlo nikomu, ovšem pět střelců boleslavské skupiny dalo po dvou gólech - Ordoš (Mladá Boleslav), Lafata (Jablonec), Dvořák (Hradec Králové), Hodúr a Sales (oba Liberec). V ostatních skupinách se také dvakrát trefili Janda (Slavia), Šturma (Slovácko), Gašparík (Most) a Wagner (Brno).

Fanshop banner