Záměry kyperského soustředění jsou sehrát mužstvo a vylepšit jeho obranu
Klub

Záměry kyperského soustředění jsou sehrát mužstvo a vylepšit jeho obranu

Redakce

S trénováním na Kypru v zimním období mají fotbalisté Mladé Boleslavi velmi dobré zkušenosti. V roce 2006 na kyperském kempu odstartovali výtečnou jarní sezónu, na jejímž konci se radovali z umístění na druhé příčce Gambrinus ligy. Možná s tímto vědomím si letošní kyperský pobyt o dva dny protáhli.

Fotbalová výprava z Mladé Boleslavi pobude na Kypru od 8. do 18. února. „Vloni jsme tam byli osm dnů, letos deset dnů. Sehrajeme tři utkání a chceme se připravovat v ideálních podmínkách, proto jsme tam o dva dny déle," poznamenal trenér Dušan Uhrin. „Máme dojednány kvalitní soupeře," zdůraznil sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Mladá Boleslav na Kypru změří síly s bulharským Levski Sofia, rumunským Rapidem Bucurest a polskou Cracovií Krakov. Není vyloučeno, že na závěr pobytu se střetne ještě ve čtvrtém utkání s nějakým místním klubem.
Boleslavské mužstvo po únavné kondiční přípravě začíná kyperským soustředěním herní přípravu na letošní jarní sezónu. „Tréninky zaměříme na standardní situace, souhru celého mužstva a vylepšení hry obrany, protože jsme v závěru podzimu dostávali hodně gólů v Gambrinus lize," upřesnil trenér Dušan Uhrin zaměření kyperských tréninků. Přípravná střetnutí proti silným zahraničním soupeřům budou první zkoušku toho, co hráči na tréninku nacvičí.

Uhrinovy nářky nad obrannou činností v podzimní sezóně Gambrinus ligy potvrzuje pohled na mistrovskou tabulku. Mladá Boleslav inkasovala třikrát více gólů než Sparta a dvakrát více než Liberec. Stejně jako Mladá Boleslav obdržela i Plzeň 20 gólů v sedmnácti odehraných ligových zápasech. Pět týmů dostalo méně gólů než Mladá Boleslav. Jsou to Jablonec 18, Brno 16, Slavia 15, Liberec 9 a Sparta 6.

Fanshop banner