Fotbalisté letí na Kypr
Klub

Fotbalisté letí na Kypr

Redakce

Prvoligový kádr FK Mladá Boleslav odlétá na kyperské soustředění ve čtvrtek 8. února. Fotbalovou výpravu tvoří třiadvacet hráčů a sedmičlenný realizační tým. Trenér Dušan Uhrin od pobytu v příznivějších klimatických podmínkách očekává zdárné rozjetí herní přípravy na jarní sezónu. Při trénincích a přípravných zápasech na přírodní trávě budou hráči ladit součinnost jednotlivých řad mužstva a zkvalitňovat defenzivní činnost, se kterou nebyl Uhrin v závěru loňského podzimu spokojený. Na Kypru se Mladá Boleslav střetne s týmy Levski Sofia, Rapid Bucurest a Cracovia Krakov.

Kyperské soustředění ligového týmu absolvují i dva talentovaní dorostenci. Kompletní seznam třiadvaceti fotbalistů je následující: Miroslav Miller, Pavel Kučera, Jan Šeda, František Ševinský, Adrian Rolko, Jan Rajnoch, Milan Kopic, Jaroslav Nesvadba, Marian Palát, Petr Pára, Marek Matějovský, Radim Nečas, Jan Kysela, Martin Abraham, Tomáš Poláček, David Brunclík, Jaroslav Dittrich, Radim Holub, Michal Ordoš, Petr Mikolanda, Tomáš Sedláček, Luboš Pecka a Tomáš Fabián. S mužstvem letí trenérská trojice Dušan Uhrin, Petr Čuhel a Marek Juska. Nezbytnými členy servisního týmu jsou masér Václav Kubíček, kustod Pavel Uhlíř, lékař Miroslav Sinkule a vedoucí výpravy i mužstva Zdeněk Kudela.
Brankář Kučera a hráči Rolko, Brunclík a Mikolanda přiletí za mužstvem na Kypr až v neděli, neboť budou v sestavě FK Mladá Boleslav, která nastoupí do závěrečných dvou utkání Tipsport Cupu o víkendových dnech 10. a 11. února v pražském Edenu.
Hektické putování na kyperské soustředění čeká dva boleslavské reprezentanty. Matějovský se bezprostředně po středečním přátelském utkání Belgie - Česko vrací z Bruselu do Prahy a hned se ve čtvrtek připojí k boleslavské výpravě na Kypr. Podobně i Nečas bude stíhat boleslavský odlet na Kypr po cestě z Kanárských ostrovů, kde pobýval s devatenáctiletou českou reprezentací.
Na Kypru sehraje FK Mladá Boleslav tři a možná i čtyři přípravná utkání. Postupně se střetne v neděli 11. února s bulharským špičkovým celkem Levski Sofia, v úterý 13. února se svým podzimním rivalem z poháru UEFA rumunským Rapid Bucurest a ve čtvrtek 15. února s polským týmem Cracovia Krakov. „Podle okolností se na místě rozhodneme, jestli si domluvíme čtvrté utkání s místním kyperským klubem," poznamenal sportovní ředitel Zdeněk Kudela. V takovém případě by boleslavský tým hrál přípravné utkání ještě v sobotu 17. února. Domů se fotbalová výprava vrátí v neděli 18. února.

Fanshop banner