Boleslavská skupina Tipsport Cupu skončila
Klub

Boleslavská skupina Tipsport Cupu skončila

Redakce

Poslední střetnutí B skupiny Tipsport Cupu na boleslavské umělé trávě FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 2:0 se hrálo ve středu 7. února a nemohlo už zamíchat pořadím. Liberečtí měli jisté druhé místo a Jihlavští dno tabulky. A tak nejpozoruhodnějším faktem bylo, že liberecký trenér Vítězslav Lavička poprvé vedl tým s prestižním oceněním Trenér roku 2006, které obdržel v pondělním večeru při oficiálním vyhlašování fotbalových osobností za uplynulý rok. Od mužstva dostal dárek v podobě jisté výhry.

FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Liberečtí po celé utkání kontrolovali hru, neboť byl přesnější v kombinaci i v zakončení. První gól připravil Papoušek. Ve 22. minutě z pravé strany prokličkoval do vápna, zpětnou přihrávkou našel Nezmara a ten předložil míč neobsazenému Salesovi, jenž s přehledem akci zakončil gólem. O tři minuty později úspěšný střelec neproměnil sólo na jihlavskou branku, zkušený Rzezsoto jej vychytal. Těsně před přestávkou se jihlavský Svoboda probil přes Brezinského, ale na jeho centr do malého vápna Foldyna nedosáhl. Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, jenom zhoustlo sněžení. A favorit přidal druhý gól. V 63. minutě liberecký Parks vytočil jihlavskou obranu i s náhradním brankářem a do odkryté branky zvýšil na 2:0.
FC Slovan Liberec: Hauzr - Brezinský, Polák, Košťál, Janů (77. Finklár)- Papoušek (46. Němec), Hodúr, Bílek (74. Věchet), Ančic (30. Liška) - Sales (46. Parks), Nezmar (46.Novotný). FC Vysočina Jihlava: Rzeszoto (46. Tulis) - Gebreselassie (61. Bartoš), Kadlec, Ditrich, Drga - Veselý (61. Baláž), Gorol, Lovětínský (46. Kovařík), Malínek - Faldyna (46. Rabušic), Svoboda (69. Šamánek). Góly: 22. Sales, 63. Parks. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Teuber. Utkání za stálého sněžení sledovalo 50 diváků.

Konečná podoba B skupiny Tipsport Cupu
1. Mladá Boleslav 3 0 1 6:3 9
2. Slovan Liberec 3 0 1 6:2 9
3. Hradec Králové 2 0 2 4:6 6
4. Jablonec n. Nis. 1 1 2 6:7 4
5. Vysočina Jihlava 0 1 3 1:5 1

Zimní turnaj Tipsport Cup vrcholí o druhém únorovém víkendu na hřišti s umělou trávou v pražském Edenu. Semifinálová utkání se hrají v sobotu 10. února od 11 hodin Bohemians - Mladá Boleslav a od 14 hodin Slovácko - Teplice. Poražení sehrají utkání o třetí místo v neděli 11. února od 10,30 hodin, vítězné týmy hrají finále od 14 hodin.

Fanshop banner