V české Gambrinus lize měla v roce 2006 nejzářivější hvězdy Mladá Boleslav
Klub

V české Gambrinus lize měla v roce 2006 nejzářivější hvězdy Mladá Boleslav

Redakce

V desítce nejlepších fotbalistů v uplynulém roce 2006 je devět ze zahraničních klubů a jenom Marek Kulič z tuzemské Gambrinus ligy. V pořadí sestaveném pouze z fotbalistů české Gambrinus ligy, to znamená bez hráčů vloni působících v zahraničí, má v první desítce jenom Mladá Boleslav tři hráče - Kuliče, Matějovského a Pecku. Sparta Praha (Blažek, Došek) a Liberec (Čech, Zápotočný) po dvou, Slavie (Vlček), Jablonec (Lafata) a České Budějovice (Poborský) po jednom. Rok 2006 byl pro fotbal v Mladé Boleslavi jednoznačně nejlepší v celé jeho historii.

Deset nejlepších z Gambrinus ligy podle ankety Fotbalista roku 2006: 1.Marek Kulič (Mladá Boleslav), 2. Marek Čech (Liberec), 3. Stanislav Vlček (Slavie Praha), 4. Tomáš Zápotočný (Liberec), 5. Jaromír Blažek (Sparta Praha), 6. Marek Matějovský (Mladá Boleslav), 7. David Lafata (Jablonec), 8. Karel Poborský (České Budějovice), 9. Luboš Pecka (Mladá Boleslav), 10. Libor Došek (Sparta Praha).
Čtyři z uvedených fotbalistů v zimě změnili dres. Marek Kulič přestoupil z Mladé Boleslavi do Sparty Praha a další tři odešli do zahraničí. Brankář Čech z Liberce do ruského Vladivostoku, stoper Zápotočný z Liberce do italského Udine, útočník Lafata z Jablonce do rakouské Austrie Wien.

Fanshop banner