Nováčkové Kopic a Nečas poprvé skórovali
Klub

Nováčkové Kopic a Nečas poprvé skórovali

Redakce

Fotbalisté podruhé v zimní přípravě vycestovali k přípravnému utkání za přírodní trávou. Se soupeřem z třetí ligy se střetli na hřišti v areálu nymburského sportovního střediska. Bezprostředně před výkopem se sice na Polabí sesypaly kroupy, ale v průběhu utkání jenom foukal nepříjemný vítr bez srážek. Mladá Boleslav papírově slabšího soupeře ve svižném duelu s mnoha tvrdými osobními souboji přehrála. Kopic a Nečas si připsali první góly v boleslavském dresu.

Začátek se Uhrinovu mužstvu nepovedl. Zaváhání boleslavské obrany Varnsdorfští bez respektu v páté minutě potrestali nečekaným vedoucím gólem - 0:1. První odpovědí byla ve 12. minutě povedená rána Abrahama, ale byl z ní jen rohový kop. O dvě minuty později za hraní rukou varnsdorfského obránce si postavil míč na penaltovou značku Matějovský, ale nastřelil brankáře a příležitost k vyrovnání nevyužil. Nevyrovnal ani Pecka, kterému střeleckou pozici připravil Matějovský. Teprve Abrahamova střela tečovaná soupeřovým obráncem ve 26. minutě skončila v síti Varnsdorfu - 1:1. Abraham zůstal při chuti, ale spolupráce s Holubem skončila rohovým kopem. Rohový kop ve 28. minutě Holub posadil na Kopicovu hlavu a ten se poprvé zapsal do boleslavské statistiky - 2:1. Ve 35. minutě Ševinského centr neomylně proměnil Holub - 3:1. Tři minuty před pauzou po Kopicově faulu snížil Varnsdorf z penalty - 3:2. I ve druhém poločase varnsdorfští hráči bez respektu proháněli prvoligového protivníka, ale brankáře Millera nepřekonali ani jednou. Naopak dvě minuty před koncem po Ordošově centru se v soupeřově vápně prosadil Nečas a zpečetil výhru - 4:2. Před tím v průběhu poločasu byla nejblíže gólu spolupráce Sedláčka se Ševinským, ale pěkná fotbalová akce skončila rohovým kopem, ze kterého už Boleslavští branku neohrozili.
Sestava FK Mladá Boleslav proti Slovanu Varnsdorf: Kučera (46. Miller ) - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát (46. Rolko) - Kysela (55. Nečas), Abraham (46. Brunclík), Matějovský (46. Ordoš), Dittrich (46. Nesvadba) - Holub (46. Sedláček), Pecka (46. Mikolanda).
Góly za FK Mladá Boleslav: Abraham, Kopic, Holub, Nečas

Fanshop banner