Mladá Boleslav proklouzla do semifinále Tipsport Cupu
Klub

Mladá Boleslav proklouzla do semifinále Tipsport Cupu

Redakce

Do posledního utkání Tipsport Cupu nastoupila Mladá Boleslav v silně kombinované sestavě, neboť Uhrinův kádr je ve fázi hrubé kondiční přípravy, a jihlavský soupeř přijel do Mladé Boleslavi z nedalekého Nymburka, kde je na týdenním soustředění. I když mělo střetnutí vysloveně přípravný charakter, tak nepostrádalo fotbalovou kvalitu. Těsnou výhru a postup do semifinále Tipsport Cupu zařídila boleslavská stoperská dvojice Rolko s T. Brezinským.

První gólovou šanci zápasu promarnil jihlavský kanonýr Faldyna již ve druhé minutě. Na druhé straně se v 19. minutě po Nečasově přízemním centru ocitl v dobrém postavení na malém vápně Mikolanda, ale gólman Tulis jeho střelu v pádu vyrazil a další ránu Paláta lapil. Ve 32. minutě hledal Krátký přihrávkou přes celou šíři jihlavského vápna Paláta, ale tomu k zakončení chyběly centimetry.
Krátce po přestávce se Tulis zapotil při tvrdé střele Dittricha, kterou likvidoval na dvakrát. V 71. minutě zamotal jihlavským obráncům hlavu Rolko a gólovou střelu obstaral další stoper T. Brezinský. Vzápětí při jihlavském brejku musel boleslavský brankář Šeda mimo vápno. Jihlavský útočník Svoboda jej dokázal obstřelit, ovšem míč směřující do prázdné branky Rolko doběhl a odkopl na roh.
Nejblíže vyrovnání byl zkušený jihlavský stoper Kadlec, když se v předposlední minutě postavil k penaltě. Jeho střelu k levé tyči však Šeda vystihl a uhájil čisté konto. Bezprostředně před posledním hvizdem rozhodčího ještě stačil nebezpečně vystřelit na jihlavskou branku Nečas, ovšem Tulis úspěšně míč vyrazil.

FK Mladá Boleslav: Šeda - Krátký, T. Brezinský, Rolko, Nesvadba (46. Pára) - Dittrich, Nečas, Palát (46. Brunclík), Fabián - Mikolanda (46. Kysela), Sedláček (46.Vajgl).

FC Vysočina Jihlava: Tulis - Gebreselassie (75. Bartoš), Šourek (46. Ditrich), Kadlec, Drga - Veselý (46. Čermák), Lovětínský, Vladyka (46. Gorol), Cihlář (46. Nešpor) - Faldyna (46. Peška), Svoboda.

Rozhodčí: Douda - Jiřík, Drábek

Góly: Tomáš Brezinský

Diváků: 300

Fanshop banner