S Jihlavou o postupové body
Klub

S Jihlavou o postupové body

Redakce

Odložené utkání zimního turnaje Tipsport Cup FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava se hraje ve čtvrtek 1. února od 15 hodin a pokud ho mladoboleslavští fotbalisté vyhrají, udělají rázný krok k postupu do semifinálové fáze Tipsport Cupu. Naopak vítězství Jihlavy by dostalo do postupové hry i tento druholigový celek.

Utkání Mladé Boleslavi s Jihlavou bude zřejmě hodně prestižní záležitostí pro Milana Bokšu, současného trenéra Jihlavy a někdejšího Mladé Boleslavi. S ní postoupil z druhé do první ligy, ale před desátým podzimním kolem premiérového prvoligového ročníku jej vedení FK mladá Boleslav odvolalo. Dodnes se nezbavil roztrpčení. „Opravdu jsem tehdejší předčasné ukončení kontraktu dosud nestrávil," přiznal Bokša. Proto by jej jistě výhra Jihlavy nad Mladou Boleslaví nesmírně potěšila. A navíc by ji zarazila postup do semifinále Tipsport Cupu, protože pro Mladou Boleslav utkáním s Jihlavou končí turnajový program, kdežto ostatní týmy ještě budou hrát. Jihlava s Libercem dokonce dvakrát a tím pádem mohou získat dalších šest bodů.

Postupová naděje se zatím týká čtyř účastníků z pěti v B skupině Tipsport Cupu. Po středečním utkání FC Hradec Králové - FC Slovan Liberec 0:2 (0:1) o ni přišel druholigový Hradec Králové. Liberečtí šli do vedení ve 13. minutě. Holenda rychle hodil aut od postranní lajny do vápna nabíhajícímu Šinglárovi, jenž posunul míč před branku a u bližší tyče byl Sales rychlejší než hradecký brankář a trefil horní růžek. O dvě minuty později liberecký Uverenko vyrazil Semerákovu střelu z malého vápna, zvládl i Munsterovu šanci v 52. minutě a poradil si se střelami Dvořáka a Hašlera. V 74. minutě těsně minul branku Ančic po Holendově přihrávce a v 82. minutě po faulu na Holendu nařídil sudí proti hradecké brance penaltu. Hodúr ji napálil do levé tyče. Neproměněnou penaltu však napravil v poslední minutě utkání, kdy hlavou využil rohový kop, který rozehrál Janů. FC Hradec Králové: Lindr -Poděbradský (52. Šmarda), Filip, Karal (46. Špidlen), Přibyl - Bouška (46. Pilař), Hable (46 Hašler), Černý, Jiroušek - Duchnič (59. Dvořák), Semerák (46. Muster). FC Slovan Liberec: Uverenko - Šinglár, Polák, Brezinský, Janů - Dohnálek, Bílek, Vlasko, Ančic - Holenda, Sales (71. Hodúr).
Góly: 13. Sales, 90. Hodúr. Rozhodčí: Douda - Hojsík, Jiřík. Diváků: 150.

Dosud hráli Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:0, Mladá Boleslav - Liberec 2:0, Jablonec - Hradec Králové 2:3, Mladá Boleslav - Jablonec 1:3, Jihlava - Jablonec 1:1, FC Hradec Králové - FC Slovan Liberec 0:2.
Skupina B Tipsport Cup:
1. Mladá Boleslav 2 0 1 5:3 6
2. Jablonec 1 1 1 6:5 4
5. Liberec 1 0 1 2:2 3
3. Hradec Králové 1 0 2 3:6 3
4. Jihlava 0 1 0 1:1 1

Program zbývajících utkání B skupiny:
Čtvrtek 1. února od 15 hodin Mladá Boleslav - Jihlava
Sobota 3. února od 10,30 hodin Jablonec - Liberec
Sobota 3. února od 13 hodin Hradec Králové - Jihlava
Středa 7. února od 15 hodin Liberec - Jihlava

Pouze vítěz skupiny postupuje do další fáze zimního turnaje, kterou je semifinále v sobotu 10. února a hned následující neděli 11. února je finálové vyvrcholení Tipsport Cupu.

Fanshop banner