Mikolanda trefil dvakrát branku Slavie, Ševinský jednou vlastní
Klub

Mikolanda trefil dvakrát branku Slavie, Ševinský jednou vlastní

Redakce

Přátelské utkání předních českých týmů se hrálo za nepříjemného studeného větru na přírodní trávě ve strahovském areálu a trenéři v něm vystřídali všechny připravené hráče. V prvním poločase z mnoha šancí na obou stranách se žádný gól neurodil, začaly padat až ve druhém poločase. Více se v této činnosti dařilo boleslavským fotbalistům, kteří se trefovali na obou stranách hřiště.

Úvodní zahřívací desetiminutovku završila první nebezpečná akce před slávistickou brankou. Brunclíkův trestný kop odvrátila obrana soupeře jen k Nečasovi, jehož bomba ze třiceti metrů poprvé protáhla Kozáčika. Na druhé straně v 18. minutě brankáře Millera dostal na zem Krajčíkův trestný kop mířený k levé tyči. Vzápětí Matějovský uvolnil na pravé straně Kyselu a z jeho centru Pecka hlavičkoval těsně nad. Ve 24. minutě po Krajčíkově centru se ocitl sám na malém vápně Gaucho, ovšem Miller reflexivně vyrazil na roh. Ve 32. minutě Šventův rohový kop vyboxoval boleslavský gólman mimo vápno, tam se však dostal k míči první Krajčík a povedenou bombou trefil spojnici břevna s tyčí. O pět minut později po Matějovského přihrávce střílel Kysela a slávistický obránce uchránil vlastní branku rukou, což sudí přehlédl. Ve 43. minutě Pecka uvolnil Brunclíka, ale ten pouze nastřelil vybíhajícího brankáře. Před koncem prvního poločasu z výhodné pozice na hranici trestného území slabě vystřelil Matějovský.
Ve druhém poločase konečně začaly padat góly. V 61. minutě po Matějovského chytré přihrávce se poprvé prosadil Mikolanda - 0:1. Slávie však záhy srovnala. Rolkova zaváhání využil Necid a v 62. minutě vyrovnal - 1:1. V 70. minutě brankář Kučera kryl jedovatou přízemní střelu Suchého. V 77. minutě po Ševinského centru z pravé strany dobře hlavičkoval Brunclík, míč na lajně vyrazil místo brankáře jeden ze slávistických obránců, ale důrazný Mikolanda na dvakrát dostal balón do sítě - 1:2. Remizu Slávistům zachránil Ševinský, když v předposlední minutě utkání si v obranném skluzu dal vlastní gól - 2:2.

FK Mladá Boleslav: Miller (46. Kučera) - Ševinský, Rajnoch (46. Rolko), Kopic, Palát (46. Nesvadba) - Nečas (46. Holub), Matějovský, Abraham, Brunclík - Pecka (56.Sedláček), Kysela (56. Mikolanda).
SK Slavie Praha: Kozáčik - Vorel (46. Urbánek), Dosoudil (46. Aračič), Latka, Hubáček - Krajčík (61. Dočkal), Jarolím (46. Suchý, Švec (46. Hrdlička), Švento (61. Nedzipi) - Vlček (46. Janda), Gaucho (46. Necid).

Góly: Necid, Ševinský (vlastní) - Mikolanda 2

Rozhodčí: Hrubeš

Diváků: 50

Fanshop banner