Kluby se dohodly, Kulič je Sparty a do Mladé Boleslavi přichází Kopic
Klub

Kluby se dohodly, Kulič je Sparty a do Mladé Boleslavi přichází Kopic

Redakce

Představitelé FK Mladá Boleslav a AC Sparta Praha se dohodli na přestupu útočníka Marka Kuliče z Boleslavi do Sparty za finanční náhradu a roční hostování s opcí na případný přestup do Mladé Boleslavi obránce Milana Kopice. Smlouva mezi kluby bude podepsána v průběhu úterý 30. ledna a od tohoto dne se Kulič i Kopic zapojí do přípravy v nových působištích. Další podrobnosti pro klubový web zpracováváme a bezprostředně po úterním podpisu transferu s nimi seznámíme fotbalovou veřejnost.

Reprezentační útočník a kapitán Uhrinova týmu Marek Kulič opouští mladoboleslavskou kabinu po osmnácti měsících a stává se Sparťanem. Tuzemským tiskem ostře sledovaná a často ukvapeně a zkresleně komentovaná jednání mezi mladoboleslavskými a sparťanskými činovníky se natahovala kvůli specifikaci podmínek hráčské náhrady. Dnes už je jasno. „Od úterý Kulič začne trénovat se Spartou a ve stejný den se naopak do přípravy s Uhrinovým týmem zapojí Kopic," uvedl krátce před půlnocí z 29. na 30. ledna generální ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle.

Ze Sparty Praha do Mladé Boleslavi přichází talentovaný levý bek Milan Kopic. Před dvěma měsíci mu bylo jedenadvacet let. Je jihlavským odchovancem, kde v sezóně 2005/06 v kádru prvoligového nováčka odehrál devět utkání v nejvyšší tuzemské soutěži. Po sestupu Jihlavy z první ligy v létě 2006 přestoupil do Sparty. Ta mu však prvoligovou příležitost nedala a tak působil v třetiligové rezervě. Mladá Boleslav Milana Kopice získala na roční hostování s právem opce na případný přestup.

Marek Kulič, který loňského října oslavil třicítku, začínal s fotbalem v Hradci Králové. Později kopal dva roky v Bohdanči a neúspěšně se pokoušel prosadit v Drnovicích. Až v roce 1999 přišel do Příbrami, kde vstoupil do povědomí fotbalové veřejnosti jako rychlonohý útočník s čarovnou kličkou a nezištnou přihrávkou. Od srpna 2003 hostoval v Českých Budějovicích, v lednu 2004 do jihočeského klubu definitivně přestoupil. Po sestupu Českých Budějovic z ligy přestoupil v létě 2005 do Mladé Boleslavi.
Za Mladou Boleslav odehrál 43 ligových utkání a dal v nich deset gólů. Všechny v sezóně 2005/06. Na podzim 2006 se netrefil ani jednou. Přesto patřil k vůdčím osobnostem mužstva v zápasech tuzemské ligy i evropských pohárů. Zaujal reprezentačního trenéra Karla Brücknera a nového kouče Sparty Praha Michala Bílka. V reprezentačním dresu dosud nastoupil třikrát a vstřelil jeden gól. Do Sparty Praha přestupuje s bilancí 226 odehraných ligových zápasů a 50 nastřílených ligových gólů.

Fanshop banner