Kulič a Uhrin na fotbalovém hvězdném nebi
Klub

Kulič a Uhrin na fotbalovém hvězdném nebi

Redakce

V prestižní tuzemské fotbalové anketě má své kandidáty i FK Mladá Boleslav. Útočník Marek Kulič je nominovaný v desítce nejlepších fotbalistů a také v pětici osobností ligy. Kouč Dušan Uhrin je mezi pěti kandidáty na titul o nejlepšího trenéra uplynulého roku. Výsledky ankety Českomoravského fotbalového svazu budou vyhlášené na slavnostním večeru v pražském hotelu Hilton v pondělí 5. února. Nejsledovanější a nejcennější trofejí je Fotbalista roku pro nejlepšího českého hráče v uplynulém ročním období. Dále se vyhlašují kategorie Trenér roku, Talent roku a Osobnost ligy.

Marek Kulič prožívá nejúspěšnější období v životě. V průběhu loňského roku 2006 dovedl s kapitánskou páskou Mladou Boleslav na druhou ligovou příčku a následně i do fotbalové Evropy, odbyl si premiéru v reprezentačním mužstvu Česka, přivítal v rodině čerstvě narozeného syna a zatoužila po něm Sparta Praha, nejprestižnější tuzemský klub. Všechny loňské fotbalové úspěchy se promítly do zmíněných dvou nominací v nejsledovanější tuzemské fotbalové anketě.
Účastníci ankety si všimli i dalších fotbalistů FK Mladá Boleslav. V různých kategoriích sbírali hlasy Marek Matějovský, Luboš Pecka, Martin Abraham, Jan Kysela, Radim Nečas (který však v hodnoceném období patřil pražské Slavii), Radim Holub a Jan Rajnoch.
Ve vybrané společnosti nejlepší pětice trenérů je také mladoboleslavský Dušan Uhrin.

Seznamy nominovaných jsou podle abecedy


Fotbalista roku 2006: Petr Čech (Chelsea), Zdeněk Grygera (Ajax), Marek Jankulovski (AC Milán), Jan Koller (Monako), Marek Kulič (Mladá Boleslav), Pavel Nedvěd (Juventus), Jan Polák (Norimberk), Tomáš Rosický (Arsenal), David Rozehnal (Paris SG), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina). Z boleslavského kádru na dalších místech bodovali 21. Marek Matějovský, 25. Luboš Pecka a 38. Martin Abraham.

Trenér roku 2006: Michal Bílek (Sparta), Karel Brückner (Česko), Karel Jarolím (Slavia), Vítězslav Lavička (Liberec), Dušan Uhrin (Mladá Boleslav).

Talent roku 2006: Jan Blažek (Liberec), Tomáš Frejlach (Liberec), Daniel Kolář (Sparta), Daniel Pudil (Liberec), František Rajtoral (Ostrava). Mezi talenty jsou na dalších místech klasifikováni boleslavští hráči 18. Jan Kysela a 26. Radim Nečas.

Osobnost ligy: Jaromír Blažek (Sparta), Marek Kulič (Mladá Boleslav), Karel Poborský (Č. Budějovice), Horst Siegl (Sparta), Stanislav Vlček (Slavia). V kategorii osobností tuzemské ligy bodovali také další čtyři boleslavští hráči 19. Marek Matějovský, 21. Radim Holub, 30. Martin Abraham a 45. Jan Rajnoch.

Fanshop banner