Proti Belgii reprezentační trenér Brückner povolal Kuliče a Matějovského
Klub

Proti Belgii reprezentační trenér Brückner povolal Kuliče a Matějovského

Redakce

V osmnáctičlenné nominaci na přátelské utkání Česka v Belgii, které se hraje ve středu 7. února v Bruselu, jsou dva hráči FK Mladá Boleslav - útočník Marek Kulič a záložník Marek Matějovský. Na rozdíl od Kuliče, který již nastoupil ke třem reprezentačním zápasům a dokonce vstřelil jeden reprezentační gól, Matějovský na svoji premiéru v dresu se státním znakem čeká, i když nominační pozvánku již dostává podruhé.

Reprezentační trenér Karel Brückner při nominační tiskové konferenci v Praze vyseknul na adresu Marka Matějovského poklonu. „Je to komplexní hráč, který sice zatím za reprezentaci neodehrál ani minutu, ale má kvality, o kterých jsem se přesvědčil při sledování video záznamů z jeho vystoupení v podzimních evropských pohárových zápasech," prohlásil Brückner. „Nominační pozvánku vnímám jako poctu," řekl Matějovský a moc se mu nechtělo komentovat Brücknerova pochvalná slova ani názor, že by mu do českého reprezentačního týmu mimořádně pomohly právě výkony v podzimních evropských pohárech. „Snažím se hrát v každém zápase co nejlepší fotbal," odtušil.
Při premiérové podzimní nominaci se na Matějovského místo v sestavě nakonec nenašlo. Opakovaná pozvánka však dává tušit, že o něm Brückner nejen ví, ale i s ním počítá. Tentokrát by šanci proti Belgii mohl dostat. „Je to přátelské utkání, tak mám možná o trochu větší šanci nastoupit, než kdyby to bylo kvalifikace," doufá Matějovský.

Pohled na kompletní Brücknerovu nominaci pro přátelské utkání v Belgii potvrzuje, že boleslavští Kulič s Matějovským jsou opravdu v elitní společnosti evropského formátu: brankáři Jaromír Blažek (Sparta Praha) a Petr Čech (Chelsea), obránci Zdeněk Grygera (Ajax), Marek Jankulovski (AC Milan), Martin Jiránek (Spartak Moskva), Radoslav Kováč (Spartak Moskva), David Rozehnal (Paris SG) a Tomáš Ujfaluši (Fiorentina), záložníci Tomáš Galásek (Norimberk), Marek Matějovský (Mladá Boleslav), Jaroslav Plašil (Monako), Jan Polák (Norimberk), Tomáš Rosický (Arsenal) a Libor Sionko (Glasgow), útočníci Milan Baroš (Lyon), Jan Koller (Monako), Marek Kulič (Mladá Boleslav) a David Lafata (Jablonec).

Fanshop banner