Uhrin i Rada zdůraznili přípravný charakter utkání
Klub

Uhrin i Rada zdůraznili přípravný charakter utkání

Redakce

Jenom na začátku utkání Mladá Boleslav - Jablonec byla chvíli nad fotbalovým hřištěm modrá obloha. V dalším průběhu se zatáhla sněhovými mračny, ale hru mnohem více narušovaly větrné poryvy. Jeden z nich měl takovou sílu, že dokonce málem ukradl přístřešek fotbalovému hlasateli Jiřímu Korosovi. Naštěstí ho zachránil, kdežto boleslavským fotbalistům sebral body nenávratně jablonecký soupeř.

Přestože se jablonecký kouč Petr Rada v průběhu utkání několikrát hodně rozčílil, tak před novináři po závěrečném hvizdu byl spokojený. „I když to bylo přípravné utkání, nechtěli jsme ho prohrát, jako jsme prohráli s Hradcem Králové. Jsem rád, že jsme vyhráli a také že se nikdo nezranil. I když má naše hra hodně nedostatků, měli jsme více šancí, než soupeř a v nepříjemném počasí jsme úplně špatný fotbal nehráli," zhodnotil dění na hřišti Rada. Také boleslavský trenér Dušan Uhrin zdůraznil přípravný charakter střetnutí. „Nejsem spokojený s porážkou, i když jsme zkoušeli hodně nových a mladých hráčů," řekl Uhrin, který průběh duelu s Jabloncem označil za poučný právě vzhledem k testovaným hráčům, kteří zatím nepatří do prvoligového kádru.
Většina kmenových hráčů v sobotní dopoledni absolvovala vytrvalostní trénink v areálu městského stadionu. Ze zdravotních důvodů má týdenní pauzu Tomáš Poláček. Pouze v roli diváka utkání sledoval Marek Kulič. Má sice nakročeno do Sparty Praha, ale kluby zatím přestup definitivně neuzavřely, byť ho některá média už prohlásila hotovou věcí.

Fanshop banner