V Tipsport Cupu Boleslav poprvé prohrála
Klub

V Tipsport Cupu Boleslav poprvé prohrála

Redakce

Mladá Boleslav poprvé v zimním turnaji Tipsport Cup prohrála a hned v ýrazným rozdílem, neboť Jablonečtí si vypracovali více šancí. Hrozivě vypadající prohru zmírnil pouze Ordoš. Utkání se hrálo na hřišti s umělou trávou za téměř sibiřských podmínek, kdy plynulost hry hodně narušoval nárazový vichr. Diváky, kterých se sešly tři stovky, však neodradil.

První velkou příležitost měl v 17. minutě boleslavský Nečas, jenž se ocitl sám před jabloneckým brankářem, dokonce si v klidu zpracoval míč, ale jeho střelu Bobok vystihl. Ve 33. minutě podržel Kučera boleslavský tým reflexivním zákrokem a ve 36. minutě vychytal Lafatu. Mezi tyto dvě jablonecké šance se vešla povedená boleslavská akce, na jejímž konci po Vajglově centru minul Holub odkrytou polovinu Bobokovy branky. V samém závěru poločasu se po kiksu Páry prosadil jablonecký Lafata - 0:1.
Další gól Severočechů přidal v 70. minutě Flachbart při svém prvním startu v jabloneckém dresu po přestupu z ruského Petrohradu. Využil nedůslednosti boleslavské obrany a snadno z malého vápna doklepl míč za Millerova záda - 0:2. Dvě minuty po Flachbartově střeleckém zápisu se do boleslavské sítě trefil nádherně z dálky Valenta a o vítězi utkání bylo prakticky rozhodnuto. Deset minut před koncem po rohovém kopu snížil střídající Ordoš, čímž potvrdil své momentální postavení nejlépe střílejícího boleslavského útočníka na Tipsport Cupu. Prosadil se už dvakrát, poprvé proti Liberci a podruhé proti Jablonci.

FK Mladá Boleslav: Kučera (46. Miller) - Pára (57. Mrvík), Ševinský (46. Rolko), T. Brezinský, Nesvadba - Dittrich, Brunclík, Nečas (57. Ordoš), Vajgl (57. Kysela) - Holub (46. Pecka), Mikolanda (46. Sedláček) .
FK Jablonec: Bobok - Jindřišek, Fukal, Hrotek (61. Eliáš), Flachbart - Peškar (61. Baranek), Klapka, Kordula, Weber (46. Hloušek) - Lafata (67. Valenta), Smíšek (46. Svátek)

Góly: Ordoš (80.) - Lafata (45.), Flachbart (70.), Valenta (72.)

ŽK: Smíšek

Rozhodčí: Příhoda - Košec, Teuber

Diváků: 300

Fanshop banner