Mladá Boleslav vede B skupinu Tipsport Cup
Klub

Mladá Boleslav vede B skupinu Tipsport Cup

Redakce

V mladoboleslavské B skupině zimního turnaje Tipsport Cup po odehraných třech zápasech je FK Mladá Boleslav jasně v čele. Po úvodní výhře Mladé Boleslavi nad Hradcem Králové 2:0 vyhráli Uhrinovi svěřenci nad Slovanem Liberec také 2:0. Prvoligový Jablonec překvapivě prohrál s druholigovým Hradcem Králové 2:3.

V utkání bohatém na góly otevřel skóre v prvním poločase hradecký Jiroušek. Když po přestávce překonal Špita také Dvořák, vedl outsider o dva góly. Jablonec vyrovnal v závěrečném náporu Lafatou a Fukalem, ale v 87. minutě strhl výhru na hradeckou stranu svojí druhou trefou Dvořák. Sestava FK Jablonec: Špit - Procházka, Kordula, Fukal, Jindřišek - Baranek, Valenta, Eliáš, Hloušek (64. Peškár) - Svátek, Lafata. Sestava FC Hradec Králové: Lindr - Špidlen, Karal (46. Šmarda), Přibyl, Poděbradský (46. Plašil) - Jiroušek (65. Rezek), Hable, Kanda (46. Černý), Jirman - Munster, Duchnič (61. Dvořák). Góly: Lafata (80.) Fukal (85.) - Jiroušek (21.), Dvořák (71. a 87.). Rozhodčí: Jiřík - Novák, Douda

Po duelu Jablonce s Hradcem Králové byl pochopitelně spokojenější trenér druholigového týmu Luděk Klusáček. „Utkání se muselo divákům líbit, vždyť padlo pět gólů a obě mužstva si vypracovala další šance," prohlásil hradecký Klusáček a zdůraznil, že charakteristickým jevem bylo z obou stran aktivní herní pojetí. „Bylo to od nás bojovné utkání se spoustou nepřesností, protože trénujeme teprve týden, ale i tak jsme měli vyhrát," řekl jablonecký trenér Petr Rada, který označil utkání za férové, byť se netajil nespokojeností s konečným výsledkem.

Dosud sehraná utkání B skupiny Tipsport Cup: FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 2:0, FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 2:0, FK Jablonec - FC Hradec Králové 2:3. Mužstvo FC Vysočina Jihlava ještě do turnaje nezasáhlo.

Pořadí v B skupině Tipsport Cup:
1. FK Mladá Boleslav 2 0 0 4:0 6

2. FC Hradec Králové 1 0 1 3:4 3
3. FK Jablonec 0 0 1 2:3 0
4. FC Slovan Liberec 0 0 1 0:2 0
5. FC Vysočina Jihlava 0 0 0 0:0 0

Fanshop banner