Uhrin zkoušel nadějné mladíky
Klub

Uhrin zkoušel nadějné mladíky

Redakce

Boleslavská obrana udržela čisté konto i v konfrontaci s libereckým útokem posíleným Nezmarem. A to trenér Dušan Uhrin postavil do základní sestavy osmnáctiletého stopera z vlastního dorostu. Přestože trenéři Uhrin s Lavičkou zdůrazňovali, že jejich mužstva jsou teprve na začátku přípravy, předváděli hráči svižný fotbal, který jistě uspokojil tři sta přítomných diváků i fotbalové příznivce u televizních obrazovek.

Utkání favoritů „B" skupiny Tipsport Cupu se hrálo za mírného deště, ovšem za nezvykle příznivé teploty (10°C) na lednový termín. Navzdory faktu, že utkání přenášela Česká televize, přišlo se do ochozů podívat tři sta diváků. Viděli zajímavý fotbal, výhru svého mužstva a tři nové naděje boleslavského fotbalu.
Mladá Boleslav totiž testovala pětadvacetiletého záložníka Dittricha z druholigového Baníku Sokolov. V její obraně hrál první poločas dorostenec Pára a půl hodiny ve druhém poločase další osmnáctiletý mladík Fabián.
„Jsme teprve na začátku přípravy. Celý předchozí týden jsme byli na soustředění v Nymburku a stále ještě potřebujeme pracovat na kondici,"
nepřeceňoval dvougólovou výhru nad silným protivníkem boleslavský kouč Dušan Uhrin. Podobně hovořil i jeho liberecký protějšek Vítězslav Lavička. „Začali jsme teprve před týdnem trénovat a hned po tomto utkání odjíždíme na kondiční soustředění do Františkových Lázní," uvedl liberecký kouč, který přiznal, že jej prohra mrzí. „V prvním poločase jsme měli více šancí než soupeř, ale bohužel jsme žádnou neproměnili a po přestávce dvakrát inkasovali po hrubých chybách v defenzívě," posteskl si Lavička.
Mladá Boleslav v příštích dnech pokračuje s tréninkem v domácím prostředí a v následujícím týdnu sehraje zbylé dvě utkání „B" skupiny Tipsport Cupu. Ve středu 24. ledna od 15 hodin s druholigovým celkem FC Vysočina Jihlava a v sobotu 27. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - FK Jablonec.

Fanshop banner