Ordoš s Rajnochem srazili Liberec v Tipsport Cupu
Klub

Ordoš s Rajnochem srazili Liberec v Tipsport Cupu

Redakce

Svižný fotbal rozhodli v závěrečné půlhodince Rajnoch s Ordošem. V prvním poločase měl mírnou herní převahu Liberec. Po přestávce však bylo rušněji kolem liberecké branky. Trenér Dušan Uhrin testoval pětadvacetiletého záložníka Jaroslava Dittricha z druholigového Baníku Sokolov a dal příležitost také dvěma talentovaným mladíkům z boleslavského dorostu.

První dramatickou situací byla boleslavská akce v 9. minutě, kdy si Nečas narazil s Dittrichem a protože mu míč nečekaně utekl, šel skluzem do souboje s libereckým brankářem, jenž vyběhl mimo vápno, aby svoji branku uchránil od pohromy. Na druhé straně se zkušený útočník Nezmar snažil prosadit ve vzdušných soubojích hlavně přes boleslavského stopera dorosteneckého věku Páru. Ve 21. minutě po spolupráci s Nezmara s Liškou pálil slabě a nepřesně Bílek. O pět minut později Šinglár obral Poláčka, ale na hranici vápna mu míč odskočil a tak nepřihrál ani nevystřelil. Ve 29. minutě Nezmar poslal podle pravé lajny Hodúra a jeho centr zkrotil boleslavský brankář Kučera dříve, než se k němu dostal Liška. Ve 31. minutě Papouškovu bombu vyrazil Kučera na roh. V závěru poločasu dlouhý odkop z boleslavské obrany propadl mezi libereckými stopery, ale Hauzr byl u míče dříve než Nečas se Sedláčkem.
Pět minut po přestávce si Hauzr poradil s Abrahamovou střelou. V 55. minutě se z ničeho nic ocitl Liška sám před Millerem, ale ten jej chladnokrevně vychytal. O chvíli později zlikvidoval i Hodúrovu střelu z úhlu. Mezi tím v 58. minutě měl práci Hauzr s Mikolandovou příležitostí po Kyselově centru. V 65. minutě po Ordošově centru z levé strany úspěšně hlavičkoval do liberecké branky Rajnoch - 1:0. V 78. minutě individuální akci gólově zakončil Ordoš - 2:0. V závěrečné pětiminutovce střelec druhého gólu propásl další dvě obrovské příležitosti ke zvýšení skóre.
V 88. minutě liberecký Košťál nestačil na kouzla Matějovského a boleslavský hráč na bránění ve hře reagoval kopnutím do soupeře, jenž se do Matějovského pustil pěstmi. Sudí prokázal milosrdnost a rozdováděné kohouty potrestal shodně žlutými kartami.

FK Mladá Boleslav: Kučera (46. Miller) - Ševinský, Rajnoch, Pára (46. Rolko), Nesvadba - Dittrich (55. Kysela), Abraham (68. Fabián), Nečas (46. Matějovský), Poláček (61. Brunclík) - Sedláček (46. Mikolanda), Ordoš.
FC Slovan Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Matula, Pudil - Papoušek (46. Dohnálek), Frejlach, Bílek (75. Rehák), Liška - Nezmar (46. Holenda), Hodúr.

ŽK: Matějovský - Košťál, Pudil

Góly: Rajnoch (65.), Ordoš (78.)

Rozhodčí: Douda - Novák, Jiřík

Diváků: 300

Fanshop banner