Matějovský si pochvaluje klimatické podmínky
Klub

Matějovský si pochvaluje klimatické podmínky

Redakce

V nymburském sportovním středisku polyká v těchto dnech dvaadvacet mladoboleslavských fotbalistů tréninkové dávky ordinované Dušanem Uhrinem v několika fázích. To je obvyklý obraz zimní přípravy zaměřené na vylepšení fyzické kondice. V porovnání s předchozími roky, je letošní zimní pobyt v Nymburku příjemnější o překvapivou absenci mrazu a sněhu. Potvrzuje to i Marek Matějovský.

„Vstáváme před osmou hodinou a aby někdo nezaspal, chodí hráče po jednotlivých pokojích budit masér," začal s popisem tréninkového dne Marek Matějovský. A co když masér zaspí? „Nesmím zaspat, to se mi ještě nestalo," tvrdí hodně přesvědčivě masér mladoboleslavských fotbalistů Václav Kubíček. Na snídani plánovanou na osmou hodinu se hráči trousí individuálně a někteří si po ní ještě chvilku zdřímnou. „Já většinou na počítači brouzdám po internetu a zjišťuji, co je nového v domácím i zahraničním fotbale. Začnu na našich klubových stránkách a pokračuji na serveru iDnes," uvedl Matějovský. Moc času nemá, protože v deset hodin už začíná první tréninková fáze většinou zaměřená na vytrvalost.
Od dvanácti hodin fotbalisté obědvají a na druhou tréninkovou fázi vyrazí ve tři hodiny odpoledne. V úterý v místním parčíku na vytyčeném okruhu trénovali vytrvalost, ve středu absolvovali modelové utkání na dvě branky. „Na nymburském soustředění hodně běháme," říká Matějovský smířeným hlasem, neboť si uvědomuje, že v přípravě na jarní sezónu je vytrvalostní trénink potřeba.
Která fáze je náročnější, dopolední či odpolední? „V zatížení mezi nimi není rozdíl. Letos však máme výhodu, že je opravdu mimořádně příznivé počasí a trénujeme na přírodní trávě. Je to mnohem lepší, než umělé povrchy," pochvaluje si přízeň počasí Matějovský. Navečer od půl páté do půl šesté podstupují hráči regeneraci v bazénu či sauně. „Bazén v těchto dnech vynechávám, protože jsem z halového turnaje v Sazka Aréně odřený, nebo spíše spálený od umělé trávy a nechci, aby mi rána na noze mokvala a prodlužovalo se její léčení," vysvětlil Matějovský.
Po večeři mají hráči chvíli čas, než vyrazí do posilovny na čtvrtou tréninkovou fázi. V úterý se stihli podívat na utkání nymburských basketbalistů, ale ještě před jeho skončení už museli nastupit do posilovny přesně v půl osmé, jako každý jiný den soustředění. „Oficiální večerku máme v půl jedenácté, ale mně se podaří usnout i před jedenáctou." Než usne, stihne si po telefonu popovídat s přítelkyní o tom, jak se daří synovi, a také s rodiči. Táta se zajímá o průběh přípravy a není se co divit, neboť byl první Markův trenér.

Fanshop banner