Hráči se nezastaví od rána do večera
Klub

Hráči se nezastaví od rána do večera

Redakce

Týdenní soustředění mladoboleslavských fotbalistů v nymburském sportovním středisku se ve středu lámalo do druhé poloviny. Některým už trochu těžkly nohy, ale statečně odolávali. „Únavu ze zatížení cítím hlavně ve stehnech," přiznal jeden z nejzkušenějších Radim Holub. „Tréninky jsou náročné, ale dají se vydržet," shodli se talentovaní mladíci Pára s Fabiánem, které si Uhrin vytáhl s mladoboleslavského dorostu.

Středeční program nymburského soustředění se moc nelišil od ostatních dnů. V deset hodin začal trénink na travnatém hřišti, což v zimní přípravě vítaji všichni fotbalisté. Po rozběhání následovalo svižné cvičení s míčem ve dvou skupinách. Trenéři Uhrin a Čuhel hráče povzbuzovali k maximálnímu tempu. Abraham si nečekaně běžel přezout kopačky, ale naivní představu, že by snad trénoval tak usilovně, až sportovní obuv roztrhal, rozptýlil přiznáním, že už mají hodně za sebou. „Jsou rok staré," komentoval žraloka na jedné botě z odhazovaného páru kopaček. Rajnocha úvodní část tréninku rozpálila natolik, že odložil tepláky a pokračoval jen v trenýrkách. Nečasovi něco spadlo do oka a tak si ho šel ke kraji hřiště vymýt za asistence starostlivého Abrahama. „Masér ani doktor tady nejsou, tak zaskakuji za oba," komentoval samaritánskou roli s úsměvem. Chvilku na to dorazil na hřiště masér, který se zdržel v budově, kde se věnoval Kuličovi. Ten kvůli namoženým tříslům středeční dopolední trénink vynechal. „Trpí na to a občas jednou za dva měsíce s nimi má problémy, nic jiného v tom nehledejte," prohlásil Uhrin směrem k hloučku novinářů hladových po senzaci. Dalším hráčem, který měl ve středečním dopoledni úlevu, byl Palát pouze vyklusávající kolem hrací plochy.
Hlavní tréninkovou náplní ve středu bylo intenzivní cvičení na různých stanovištích umístěných v kruhu. Hráči se postupně střídali s krátkodobým odpočinkem mezi jednotlivými cvičeními. Na každém fotbalistovi bylo patrné plné soustředění a maximální nasazení. Nikdo nereptal, nikdo nehecoval. Každý si hleděl sám sebe. Hráčské vzdechy se mísily s trenérským povzbuzováním. Po skončení tréninku následoval krátký strečink podle individuálních potřeb. Ze hřiště se hráči ve skupinkách odploužili na oběd.
Odpolední fáze se konala opět na hřišti s přírodním trávníkem. Uhrin rozdělil hráče do dvou mužstev po deseti lidech a ta hrála fotbal na dvě branky ve třech časových intervalech po patnácti minutách. Nezúčastnil se pouze Kulič, jinak všichni účastníci soustředění hráli s náramnou chutí. Předváděli svižný fotbal s častou střelbou. Evidentně se na hru těšili a proto si ji užívali. To už tak na kondičním soustředění bývá...
Smrákalo se, když fotbalisté opouštěli hřiště a mířili do bazénu na regenerační část tréninkového dne. Po večeři je trenéři ještě nahnali do posilovny. Teprve potom si mohli popřát dobrou noc. Ovšem dobrou jenom do probuzení do dalšího tréninkového dne.

Fanshop banner