Víkend šampiónů dokončila Mladá Boleslav na třetím místě
Klub

Víkend šampiónů dokončila Mladá Boleslav na třetím místě

Redakce

Po vyrovnaném prvním poločase Mladá Boleslav zaslouženě porazila Slovan Liberec 6:2 v malém finále o třetí místo. Spolu s bronzovým pohárem převzal kapitán Kulič od pořadatelů poukázku na prémii sto tisíc korun. Až na semifinálový výpadek proti Bohemians předváděli fotbalisté FK Mladá Boleslav při Víkendu šampiónů v pražské Sazka Aréně pohledný fotbal a potvrdili, že do elitní společnosti patří.

Střetnutí o bronzové umístění začali lépe Liberečtí. Ve 3. minutě se trefil Šinglár, ale vzápětí kontroval Poláček. V 8. minutě strhl vedení na boleslavskou stranu Ordoš a minutu před poločasem Frejlach vyrovnal na 2:2. Po změně stran stříleli přesně jenom boleslavští fotbalisté. Ve 20. minutě Kulič, tři minuty po něm Matějovský a v posledních dvou minutách Abraham s Poláčkem. Pokaždé střelci završili pohledné kombinační akce, při kterých boleslavští hráči rozebrali libereckou obranu do bezradnosti. Evidentně boleslavským fotbalistům vyhovoval technický protivník v libereckých dresech, než urputně válčící vršovické komando v zelenobílé kombinaci při semifinálovém duelu. Fotbal však má mnoho podob a vyhrát může jenom to mužstvo, které nastřílí více gólů. Také malé finále se hrálo na 2 x 15 minut a v mladoboleslavském týmu se střídali (v závorce počet gólů v malém finále): Miller, Kučera, Palát, Rajnoch, Rolko, Ševinský, Kysela, Matějovský (1), Poláček (2), Abraham (1), Nečas, Ordoš (1), Mikolanda, Holub, Sedláček, Kulič (1) a Pecka. Trenéři Uhrin a Čuhel.

Přehled utkání o konečné umístění: o 7. místo Slavia Praha - Wisla Ploc 3:1, semifinále Mladá Boleslav - Bohemians 2:8 a Ružomberok - Liberec 3:2, utkání o 5. místo Spata Praha - Debrecen 8:3, malé finále Mladá Boleslav - Liberec 6:2, finále Bohemians - Ružomberok 4:3.
Konečné pořadí Víkendu šampiónů v Sazka Aréně: 1. Bohemians Praha, 2. Ružomberok, 3. Mladá Boleslav, 4. Slovan Liberec, 5. Sparta Praha, 6. Debrecen, 7. Slavia Praha, 8. Wisla Plock.

Fanshop banner