Bohemians do finále Boleslav nepustily
Klub

Bohemians do finále Boleslav nepustily

Redakce

Hráči Mladé Boleslavi nedokázali v neděli zopakovat parádní sobotní výkon a dostali od nadšeně bojujících Bohemians podobný výprask, jaký sami předchozí den uštědřili Spartě. Semifinálový výsledek Mladá Boleslav - Bohemians 2:8 byl rekordním rozdílem v průběhu turnaje. Do finále Víkendu šampiónů se tak dostal outsider turnaje, jediný druholigový klub z osmi účastníků Bohemians Praha. Tým Mladé Boleslavi bude v nedělní odpoledni hrát malé finále o třetí místo.

Důraznější hráči Bohemians udělali pro vítězství rozhodující krok v úvodní pětiminutovce. Na góly Haška a Pávka stačil v 7. minutě odpovědět Ordoš. Pro Mladou Boleslav nadějné skóre 1:2 vydrželo do 10. minuty, než skóroval Dian. V poslední minutě prvního poločasu Slezák zvýšil na 1:4.
Další vývoj utkání ovlivnil sudí v neprospěch Mladé Boleslavi, neboť v 17. minutě nepochopitelně neuznal vlastní gól obránce Bohemians, jehož sice Kulič dostal do tísně, ovšem bez faulu, který signalizoval dezorientovaný arbitr. Boleslavští se nepřesným verdiktem nechali rozhodit a v následných dvou minutách inkasovali z kopaček Diana a Slezáka další dva góly.
Za stavu 1:6 ani vyloučení hráče Bohemians, jako trest za nepovedené střídání a větší počet hráčů ve hře, obrat v utkání nepřineslo. Ve 25. minutě po pohledné boleslavské kombinaci na jeden dotyk snížil Abraham, ale vzápětí pražský Bálek přidal sedmý a v posledních vteřinách hry Kotyza dokonce osmý gól. Semifinále se podobně jako utkání ve skupinách hrálo na 2 x 15 minut.
Mladá Boleslav - Bohemians 2:8 je překvapivě vysoká prohra mužstva, které bookmakeři favorizovali na celkové vítězství. Druhé semifinále Ružomberok - Liberec 3:2, také posunulo do finále nečekaný tým.
V malém finále o třetí místo Mladá Boleslav hraje se Slovanem Liberec od 13,40 hodin, velké finále o prvenství Bohemians - Ružomberok se hraje od 14,20 hodin.

Fanshop banner