Mladá Boleslav zase jednou školila Spartu
Klub

Mladá Boleslav zase jednou školila Spartu

Redakce

Po prohrané rozcvičce se Slováky úspěšná bitva s Poláky a závěrem pouťová procházka se Sparťany. I tak se dá shrnout vystoupení FK Mladá Boleslav na halovém turnaji Fortuna Víkend šampiónů v prvním ze dvou dní. Na vlastní oči to vidělo nejen šest tisíc lidí v hledišti pražské Sazka Arény, ale další tisíce diváků u televizních obrazovek při vysílání kanálů ČT4 a Eurosport. Mladá Boleslav postoupila spolu s Ružomberokem a na úkor Wisly Plock a Sparty Praha do semifinále prestižního halového turnaje.

Osm účastníků bylo rozdělených do dvou skupin, ve kterých se systémem každý s každým hrála utkání 2x15 minut v sestavě s jedním brankářem a pěti hráči v poli. Hrací plocha z umělé trávy byla ohraničená mantinely.
Program B skupiny otevřelo utkání Sparty Praha s polským Wisla Plock. Sparťané rychle vedli góly Jeslínka a Šimáka, ale Poláci trénovaní českým koučem Csaplárem srovnali do konce prvního poločasu a ve druhém už nikdo žádný gól nepřidal.
Ve střetnutí Mladé Boleslavi se slovenským Ružomberokem se první trefil v 9. min. Dovidovič, ale do konce poločasu Kysela s Kuličem skóre otočili na 2:1 pro Mladou Boleslav. Ve druhé části nejprve vyrovnal Rák a k němu se přidali Tomko s Babničem. Ve 24. minutě snížil Abraham na 3:4. Dvougólový odstup vrátil Ružomberoku Rák. Necelé dvě minuty před koncem skóroval Pecka, ale na vyrovnávací gól už nedošlo.
Ve třetím utkání B skupiny podruhé Sparta Praha remizovala, tentokrát s Ružomberokem. Ten za deset minut vedl 0:3 a Sparťané po celou hrací dobu jen dotahovali. Do konce poločasu na 2:3, soupeř jim ve druhém dějství opakovaně utekl o dva góly a vyrovnání na konečných 5:5 zařídil v poslední minutě Sylvestre.
Mladé Boleslavi se proti Wisle Plock náramně povedl začátek. V rychlém sledu mezi 2. a 4. minutou skórovali Ordoš, Poláček a Kysela. V 8. min. sice Rachwal snížil, ovšem v 10. minutě Nečas se Sedláčkem zvýšili na 5:1. Těsně před změnou stran snížil Gregorek. Ve druhém poločase si boleslavští hráči hlídali vedení a teprve v poslední minutě povolili soupeři zkorigovat Lumírem Sedláčkem, exslávistou v polských službách, na 5:3.
Před zbývající dvojicí utkání nastala nečekaná situace, kdy nejblíže postupu do semifinále byl Ružomberok se čtyřmi body, Plock s jedním bodem mohl vykřesat naději právě jen v souboji se slovenským mistrem a Mladá Boleslav se třemi body měla k postupu blíže než Sparta bez výhry s pouhými dvěma body za dvě remízy.
Plock nečekaně vyhrál první poločas 2:1, ovšem Ružomberok si nenechal postup ze skupiny zmařit a v rozmezí od 21. do 27. minuty třemi trefami otočil skóre. S celkovou bilancí sedmi bodů za dvě výhry a jednu remízu se stal jasně nejlepším týmem prvního dne Víkendů šampiónů.
Vyvrcholením B skupiny měl být boj o semifinále mezi Mladou Boleslaví a Spartou Praha, neboť Sparťanům jedině vítězství zaručovalo postup, ze kterého se mohl radovat jen jeden ze soupeřů. Boleslavští fotbalisté však nepřipustili žádné drama a předvedli parádní podívanou. Načal ji Kulič ve 2. minutě. Odpověděl Šimák v 7. minutě. Do přestávky se trefili Pecka a Holub. Na jejich góly Sparta neodpověděla. Po změně stran přidali góly postupně Nečas, Pecka, Abraham. Posledně jmenovaný završil cizelérsky provedenou kombinaci spoluhráčů velejemným obhozením bezradného brankáře. Nejpovedenější atrakce sobotní fotbalové poutě, na které se Sparťané povozili na kolotoči, jaký ani na Matějské pouti nenajdou. A zadarmo, prosím! Tři minuty před koncem za stavu 6:1 nebylo o postupu Mladé Boleslavi sebemenších pochyb a nic s tím neudělal ani Junův gól. Aby bylo jasno, kdo je pánem na hřišti, přidal ještě jeden gól navrch Ordoš.

Statistika prvního dne Víkendu šampiónů

Skupina A: Slavia Praha - Slovan Liberec 3:3, Debrecen - Bohemians Praha 1:1, Slovan Liberec - Bohemians 5:5, Slavia Praha - Debrecen 2:3, Debrecen - Slovan Liberec 3:4, Bohemians Praha - Slavia Praha 4:2. Pořadí ve skupině: 1. Bohemians Praha 5 (10:8), 2. Slovan Liberec 5 (12:11), 3. Debrecen 4, 4. Slavia Praha 1.

Skupina B: 1. Sparta Praha - Wisla Plock 2:2, Mladá Boleslav - Ružomberok 4:5, Ružomberok - Sparta Praha 5:5, Mladá Boleslav - Wisla Plock 5:3, Wisla Plock - Ružomberok 2:4, Mladá Boleslav - Sparta Praha 7:2. Pořadí ve skupině: 1. Ružomberok 7, 2. Mladá Boleslav 6, Sparta Praha 2, Wisla Plock 1.

V mladoboleslavském týmu se střídali (v závorce počet gólů): Miller, Kučera, Palát, Rajnoch, Rolko, Ševinský, Kysela (2), Matějovský, Poláček (1), Abraham (2), Nečas (2), Ordoš (2), Mikolanda, Holub (1), Sedláček (1), Kulič (2) a Pecka (3). Trenéři Uhrin a Čuhel.

Fanshop banner