Uhrin: Každé vítězství hráče posiluje
Klub

Uhrin: Každé vítězství hráče posiluje

Redakce

S hodně rozdílnými pocity hodnotili úvodní utkání Tipsport Cupu trenéři Dušan Uhrin a Luděk Klusáček. Mladá Boleslav totiž vstoupila do turnaje jasným vítězstvím nad druholigovým Hradcem Králové, přestože nevyslala nejsilnější možnou sestavu na hřiště ani na lavičku. Mladoboleslavský tým od lajny kočíroval asistent Čuhel, přičemž hlavní kouč Uhrin přihlížel v roli pozorného diváka.

Ze současného prvoligového kádru proti Hradci Králové hráli Ševinský, Brunclík a Nesvadba, z podzimní sestavy Vaculík a Šmerda. Ten opustil hřiště po necelé čtvrthodince, neboť soupeř jej kopnul do obličeje a přerazil mu nos a dva přední zuby.
„Zkoušeli jsme nové hráče,"
obhajoval nekompletní sestavu trenér Uhrin. „Chtěl jsem vidět Śevinského na místě stopera a zaujal mě ofenzivní Fabián," upřesnil boleslavský trenér. Hráče zkoušeli oba trenéři a Uhrin zdůrazňoval, že z výsledku prvního utkání v sezóně, navíc když oba celky nehrály kompletní, nemá cenu dělat nějaké závěry. „Oba jsme zkoušeli nové hráče a i když výhra v této fázi přípravy nic neznamená, věřím tomu, že každé dosažené vítězství hráče posiluje," dodal Uhrin.
Hradecký Luděk Klusáček byl hodně rozčarovaný ze hry i z nepříznivého výsledku. Protože dopředu věděl, že Mladá Boleslav vzhledem k účasti na halovém turnaji v pražské Sazka Aréně nastoupí proti jeho mužstvu v utkání Tipsport Cupu ve značně kombinované sestavě, věřil ve vítězství Hradce Králové. „Jsem hodně zklamaný, že jsme prohráli a navíc nedali ani jednu branku. Na hráčích byla znát pauza, špatně řešili herní situace a chyběla jim agresivita." Sledovanou hradeckou posilou byl útočník Munster, který v nedávné minulosti působil v pražské Slavii. „Nebylo to ono, když nedal gól," řekl na jeho adresu hradecký kouč.

Fanshop banner