Na Hradec Králové stačilo nekompletní mužstvo
Klub

Na Hradec Králové stačilo nekompletní mužstvo

Redakce

Do úvodního utkání Tipsport Cupu vyběhla Mladá Boleslav v hodně kombinované sestavě. Z momentálního prvoligového kádru hráli pouze Ševinský, Nesvadba a Brunclík, nastoupili také Vaculík a Šmerda, kteří hráli pravidelně první ligu na podzim. Šmerda však nedohrál kvůli zranění (zlomený nos a dva zuby). Střelecky se prosadili boleslavští Voborník a Vajgl.

V úvodu se Hradečtí dostávali opakovaně do střeleckých pozic přes Nesvadbu, ovšem v 18. minutě po centru Brunclíka a Voborníkově přiťuknutí trefil Vajgl levou hradeckou tyčku. V dalším průběhu čelil Podhajský střelám Vaculíka a Brunclíka, na druhé straně nejčastěji pálil na Šedu rychlý útočník Semerák a po centru Boušky boleslavský gólman vytlačil míč na roh před dorážejícím Munsterem, který se neprosadil ani v závěru poločasu z malého vápna po přihrávce Semerákově.
Povedený nástup do druhého poločasu měla Mladá Boleslav, neboť hned první akci zakončil Voborník gólovou trefou k levé tyči - 1:0. V 58. minutě po Kandově rohu vyrazil Šeda přesnou hlavičku Plašila, 73. minutě Munster přehodil vybíhajícího brankáře, ale Vizingr z lajny stihl odkopnout na roh a v 79. minutě se z malého vápna netrefil mezi boleslavské tyče Poděbradský. I když se opakovaně schylovalo k vyrovnání, tak v 81. minutě obehrál Fabián hradeckého beka a jeho centr hlavou usměrnil do sítě Vajgl - 2:0.

FK Mladá Boleslav: Šeda - Krátký, Ševinský (60. Fabián), T. Brezinský, Nesvadba - Vaculík (49. Kalíšek), Šmerda (14. Mrvík), Brunclík, Vajgl - Voborník, Vizingr.

FC Hradec Králové: Podhajský - Plašil, Filip (46. Chleboun), Přibyl, Špidlen - Bouška (46. Poděbradský), Kanda, Hable (46. Jiroušek), Šmarda (49. Hašler) - Semerák (46.Duchnič), Munster (76. Rezek)

Góly: Voborník, Vajgl

Rozhodčí: Douda - Jiřík, Novák

Diváků: 300

Fanshop banner