Víkend šampiónů v pražské Sazka Aréně
Klub

Víkend šampiónů v pražské Sazka Aréně

Redakce

Do Sazka Arény na Víkend šampiónů 13.-14. ledna se vydá FK Mladá Boleslav v plné síle. Jedná se o prestižní akci fotbalovou veřejností značně sledovanou. Proto trenér Dušan Uhrin vyhlásil, že jeho mužstvo bude usilovat o co nejlepší výsledek: „I když jsme na začátku přípravy, chceme dopadnout co nejlíp." Zúčastní se Sparta Praha, Slavia Praha, Slovan Liberec, Mladá Boleslav, Bohemians Praha, Debrecen VSC, Wisla Plock a MFK Ružomberok. Zápasy se hrají dvakrát patnáct minut, vítěz bere prémii 300 tisíc korun českých.

FK Mladá Boleslav do Víkendu šampiónů v Sazka Aréně zasáhne až v pozdním sobotním odpoledni. Od 15,40 hraje se slovenským šampionem MFK Ružomberok, od 17 hodin s polským týmem Wisla Plock a sobotní program uzavře v 18,20 hodin střetnutím se Spartou Praha. V tomto případě byl ještě osmačtyřicet hodin před turnajem nevyřešeným rébusem, za který tým nastoupí Marek Kulič. Dosavadní boleslavský kapitán má totiž nakročeno právě do Sparty.
Mladoboleslavští fotbalisté se na Víkend šampiónů těší, ačkoliv s podobným fotbalovým kláním moc zkušeností nemají. Jan Rajnoch si vzpomněl, že když patřil do kádru Bohemians Praha, byl s tímto klubem na halovém turnaji v Německu, kde se hrál fotbal na ploše s umělým povrchem a ohraničené mantinely. „Také jsem byl kdysi na podobném turnaji v Německu se Spartou," vzpomněl si Radim Holub, kterého však halový turnaj a každá herní činnost na málo pružném umělém povrchu hodně děsí. „Bojím se o koleno, protože na to operované je to hodně velký nápor," neskrývá obavy Holub. Proto trenér Uhrin zvažuje, zda zkušeného forvarda do Sazka Arény nominuje. „Ještě si s hráčem o tom promluvím," připustil trenér, že dá na fotbalistovy osobní pocity. Dalším hráčem, jehož nasazení bude potřeba pečlivě zvažovat, je Marian Palát, který nedávno absolvoval operaci menisku.
Kdo fotbalový turnaj v hale na hřišti olemovaném mantinely v zahraničí hrál nebo sledoval v televizi, vybaví si především bouřlivou diváckou atmosféru. V hledišti Sazka Arény se očekává převaha příznivců pražských klubů a především Bohemians. Fotbalisté Mladé Boleslavi uvítají, když jejich fandové potvrdí pověst, která je provázela v předchozí sezóně a přijedou Uhrinův tým povzbudit. Vždyť z Mladé Boleslavi do Prahy to není světa kraj, ale opravdu jenom kousek a bylo by potřeba Pražákům ukázat, jak v Mladé Boleslavi umíme fandit!

Program Víkendu šampiónů v Sazka Areně

Sobota 13. ledna

Utkání skupiny A: od 11 hod. Slavia - Liberec, od 11,40 hod. Debrecín - Bohemians 1905, od 12,20 Liberec - Bohemians 1905, od 13 hod. Slavia - Debrecín, od 13,40 hod. Debrecín - Liberec, od 14,20 hod. Bohemians 1905 - Slavia.
Utkání skupiny B: od 15 hod. Sparta - Wisla Plock, od 15,40 Mladá Boleslav - Ružomberok, od 16,20 hod. Ružomberok - Sparta, od 17 hod. Wisla Plock - Mladá Boleslav, od 17,40 hod. Wisla Plock - Ružomberok, od 18,20 hod. Mladá Boleslav - Sparta.

Neděle 14. ledna

Od 11 hod. utkání o 7. místo, od 11,40 hod. první semifinálové utkání, od 12,20 hod. druhé semifinálové utkání, od 13 hod. utkání o 5. místo, od 13,40 hod. utkání o 3. místo, od 14,20 hod. finálové utkání.

Fanshop banner