Brankáře Kučeru testoval anglický Leeds United
Klub

Brankáře Kučeru testoval anglický Leeds United

Redakce

Jeden ze dvou současných brankářů FK Mladá Boleslav Pavel Kučera touží po zahraničním angažmá. Proto využil nabídnuté možnosti a v zimní přestávce podstoupil test v anglickém klubu Leeds United. Zda zaujal tolik, že by si v zemi fotbalu zaslíbené v nejbližší budoucnosti opravdu zachytal, nemá Kučera zatím zprávy, ale přesto dny strávené v anglickém prostředí považuje za výtečnou profesní zkušenost.

Do Anglie se jedenatřicetiletý boleslavský gólman vydal z popudu osobního manažera. „V české lize jsem zažil a vyzkoušel si už všechno a tak bych si rád zachytal i v zahraničním klubu," přiznal fotbalovou touhu zkušený brankář pocházející z Litvínova, odkud přestoupil nejprve do Teplic a následně hostoval v Ústí nad Labem, Kralupech, Blšanech a Viktorii Žižkov. V roce 2001 se vrátil do Teplic. V zimním přestupním termínu na počátku roku 2004 přišel do tehdejší druholigové Mladé Boleslavi, se kterou slavil postup do Gambrinus ligy, druhé místo v sezóně 2005/06 a užil si podzimní boleslavské tažení Evropou. Atmosféra poháru UEFA mu nebyla cizí, neboť si ji pamatoval z roku 2002, kdy zářil v brance Viktorie Žižkov. V tuzemské lize dosud odchytal osmatřicet mistrovských utkání.
Pavel Kučera v anglickém klubu Leeds United absolvoval čtyřdenní stáž. „Absolvoval jsem v tamním perfektním tréninkovém středisku speciální tréninky ve skupině gólmanů snad z celého světa, ale ani jedno utkání. Manažer mi potom říkal, že jsem se uvedl dobře, ale zda z toho bude nějaká šance na zahraniční angažmá, nedokáži odhadnout," uvedl Kučera, který i pouhé čtyři dny strávené v anglickém klubu považuje za velmi užitečnou zkušenost. Leeds United je v současné době předposledním týmem League Championship, což je druhá nejvyšší profesionální soutěže v Anglii. Kučera zvažoval i účast na testu v dalším anglickém klubu Luton Town, který je na tom jenom o trochu lépe než Leeds United, ale tam již neodletěl, protože musel v Mladé Boleslavi nastoupit do zimní přípravy.

Fanshop banner