První trénink byl plný pohody
Klub

První trénink byl plný pohody

Redakce

Fotbalisté FK Mladá Boleslav se sešli po čtyřech týdnech zimních prázdnin. Než vyběhli na hřiště, absolvovali tradiční vážení a také podepisování klubových kalendářů pro potřeby sponzorů a obchodních partnerů mladoboleslavského fotbalového klubu. Na všech bylo patrné, že si odpočinuli a plni elánu a dobré nálady se těší na novou sezónu.

Nikdo z hráčů nepřibral zbytečná kila navíc. Ani trenér ne. „Vážím stejně, jako před měsícem," hlásil trenér Dušan Uhrin. Větší radost než z vlastní nezměněné hmotnosti měl z toho, že s nadváhou nepřišel nikdo z hráčů. Většina jich absolvovala první den nové sezóny v dobré náladě. Jenom na Kuličovi bylo patrné, že myslí na své nové angažmá. „Rád bych, aby se kluby dohodly co nejdříve a mohl jsem se zapojit do přípravy v novém týmu," přiznal Kulič. Jediný boleslavský nováček Nečas působil zakřiknutě a v nepřehlédnutelném kontrastu s Abrahámem, který naopak hecoval téměř každého na potkání.
Úsměvy rozdával i Mikolanda. Doléčil si zranění a věří si, že začne střílet góly. Přestože na větší část podzimu vypadl z fotbalového života, maturitu si na hoteliérské škole nestihl dodělat. „Odložil jsem si ji na letošní léto, protože mi trenéři a doktoři naordinovali takový rehabilitační program, že jsem nic jiného nestíhal," sdělil Mikolanda tak vážným hlasem, že by mu možná někdo i uvěřil.
Převážnou část zimního období stráví hráči tréninky a zápasy na umělé trávě. Ne všem vyhovuje. „Pro operované koleno je to nepříjemné zatížení," posteskl si útočník Radim Holub a v humorné nadsázce dodal, že si asi vyžádá speciální tréninkový program s pouhým běháním v lese. Toho se v plné míře dočká při týdenním nymburském soustředění zaměřeném na vytrvalost a odolnost. Holub i jeho spoluhráči se těší, až se fotbalové dění přesune na přírodní povrchy. Dříve než při únorovém kampu na Kypru se tak nestane.
Odchodem Kuliče do Sparty se rozpadne ofenzivní úderná dvojice mladoboleslavského týmu. Z Kuličovy rychlosti a přihrávky nejvíce těžil Pecka, nejlepší kanonýr mužstva i Gambrinus ligy. „Kuličovy přihrávky budou chybět," připustil Pecka. Kdo jej nahradí? „Nevím, musíme to v přípravě vyzkoušet." Trenéři i hráči na to mají osm týdnů, ve kterých absolvují dvě soustředění a nejméně patnáct přípravných zápasů.

Fanshop banner