Do Uhrinova kádru se nedostali Vít, Šmerda, Vaculík a Krátký
Klub

Do Uhrinova kádru se nedostali Vít, Šmerda, Vaculík a Krátký

Redakce

Za tři roky nezůstal v sestavě FK Mladá Boleslav kámen na kameni. Fotbalový život je sice krásný dosaženými výhrami, ale ty jsou krutě pomíjivé. Čas pádí dál a fotbalisté také. Na přelomu kalendářních roků 2006 a 2007, uprostřed třetího soutěžního ročníku v elitní tuzemské soutěži, vypadává z prvoligového kádru několik hráčů najednou.

Konžský obránce Ngasanya Ilongo skončil svoji testovací misi už v průběhu podzimu 2006. Dalšími borci, kteří opustí boleslavský prvoligový kádr, jsou devětadvacetiletý obránce Jiří Vít, sedmadvacetiletý defenzivní univerzál Jaromír Šmerda, třiadvacetiletý záložník Lukáš Vaculík a pětadvacetiletý obránce Petr Krátký. Všem v úterý 9. ledna sportovní ředitel Kudela sdělil, že s jejich službami pro nejvyšší fotbalovou soutěž FK Mladá Boleslav nadále nepočítá. „Než se jim podaří vyjednat nová angažmá, budou se nadále připravovat s boleslavskou rezervou," prohlásil Kudela.
Z party, jenž před třemi roky vybojovala v boleslavských dresech postup z druhé do první ligy, v současném kádru zbyla už pouze čtveřice pamětníků. Brankáři Miller a Kučera, v poli Matějovský se Sedláčkem. V červnu 2004 postup mezi tuzemskou fotbalovou elitu slavil také Vizingr, který ten samý rok odešel, aby se na podzim 2006 do Mladé Boleslavi vrátil, nikoliv však do prvoligové sestavy. Hraje nyní v třetiligovém béčku. A dalším navrátilcem je i trenér Ludvík Zajic, který byl s kolegou Bokšou u historického postupu mezi elitu a po dvou letech odmlky začal pro boleslavský klub opět pracovat, tentokrát v roli pozorovatele a konzultanta.

Fanshop banner