Zimní turnaj Tipsport Cup 2007 byl oficiálně zahájen
Klub

Zimní turnaj Tipsport Cup 2007 byl oficiálně zahájen

Redakce

Za přítomnosti zástupců klubů, sponzorů a novinářů byl v úterý 9. ledna oficiálně odstartován jubilejní desátý ročník fotbalového Tipsport Cupu, který je považovaný za nejprestižnější zimní turnaj v Česku. Koná se na čtyřech místech, všechna utkání se hrají na umělém trávníku a loňské vítězství obhajují Teplice. O rok dříve turnaj vyhrála Mladá Boleslav, která i tentokrát patří k favoritům. V mladoboleslavské skupině se střetnou Slovan Liberec, FK Jablonec, FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové a FK Mladá Boleslav.

Turnaj se pod patronací sázkové kanceláře Tipsport hraje od roku 2001, to znamená od čtvrtého ročníku. Jenom první ročník se uskutečnil v jedné skupině za účasti osmi družstev.V letech 1999-2005 se hrálo ve dvou skupinách s nadstavbou zápasů o konečné umístění. V zimě 2006 se poprvé zúčastněné týmy rozdělily do čtyř skupin. Letošní jubilejní desátý ročník má rekordní účast dvaceti týmů.
Mladá Boleslav se zúčastnila dosud čtyřikrát. V roce 2002 skončila čtvrtá. V následujícím roce 2003 si o jednu příčku polepšila, když v utkání o třetí místo porazila Jablonec v penaltovém rozstřelu. V roce 2005 Mladá Boleslav Tipsport Cup vyhrála. V konkurenci s Jabloncem, Bohemians a Příbramí byla první v B skupině a ve finále porazila nejlepší tým A skupiny Viktorií Žižkov 3:2 góly Sedláčka, Jarolíma a Paláta. V roce 2006 Mladá Boleslav opět vyhrála svoji skupinu v konkurenci s Libercem, Jabloncem a Hradcem Králové. Postupu do semifinále se však zřekla kvůli odjezdu na kyperský tréninkový kamp.
Přehled vítězů předchozích devíti ročníků: 1998 - Bohemians Praha, 1999 - Slavia Praha, 2000 - Viktoria Plzeň, 2001 - Slovan Liberec, 2002 - FK Jablonec, 2003 - SC Xaverov, 2004 - Slavia Praha, 2005 - FK Mladá Boleslav, 2006 - FK Teplice.
V letošním ročníku Tipsport Cupu patří Mladá Boleslav podle mínění bookmakerů sázkové kanceláře Tipsport mezi největší favority. Na vítězství ve skupině B stanovili následující kursy: Mladá Boleslav 2,2:1, Liberec 2,4:1, Jablonec 4:1, Jihlava 9:1, Hradec Králové 12:1. Na celkové vítězství v zimním turnaji má Mladá Boleslav třetí nejnižší kurs. Největšího favorita bookmakeři vidí ve Slavii Praha s kursem 4:1 a za ní následují Brno 5:1, Mladá Boleslav 5,5:1, Liberec 6:1, Teplice 6,5:1, Most 7:1, Artmedia Bratislava 8:1 atd.
Tipsport Cup se uskuteční ve čtyřech skupinách po pěti účastnících. Hraje se na hřištích s umělou trávou v Praze (areál Slavie), Mostu, Brně a Mladé Boleslavi podle platných fotbalových pravidel, z nichž jedinou výjimkou je možnost střídání sedmi hráčů. Tím pořadatelé vycházejí vstříc trenérům, aby měli v rámci zimní přípravy maximální možnost vyzkoušet své hráčské kádry.
V předchozím ročníku byla v Mladé Boleslavi nejvyšší divácká návštěvnost ze čtyř pořadatelských míst, kde se Tipsport Cup hrál (Mladá Boleslav, Praha, Most, Kunovice). Protože v Mladé Boleslavi budou hrát kvalitní týmy, očekává se opět značný divácký zájem.

Složení jednotlivých skupin pro Tipsport Cup:

Skupina A - Praha (hřiště Slavie v Edenu): Slavia Praha, Marila Příbram, Dynamo České Budějovice, Viktoria Žižkov, Bohemians 1905.

Skupina B - Mladá Boleslav: FK Mladá Boleslav, Slovan Liberec, FK Jablonec, SK Hradec Králové, Vysočina Jihlava.

Skupina C - Most: SIAD Most, FK Teplice, Viktoria Plzeň, SK Kladno, Chmel Blšany.

Skupina D - Brno (hřiště v Ivanovicích): FC Brno, 1. FC Slovácko, Tescoma Zlín, Sigma Olomouc, Artmedia Bratislava.

Program B skupiny Tipsport Cup na mladoboleslavském hřišti:

Sobota 13. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové

Středa 17. ledna od 15 hodin FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava

Sobota 20. ledna od 10,30 hodin FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav
Sobota 20. ledna od 13 hodin FK Jablonec 97 - FC Hradec Králové

Středa 24. ledna od 15 hodin FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav

Sobota 27. ledna od 10,30 hodin FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 97

Neděle 28. ledna od 11 hodin FC Vysočina Jihlava - FK Jablonec 97

Středa 31. ledna od 15 hodin FC Hradec Králové - FC Slovan Liberec

Sobota 3. února od 10,30 hodin FK Jablonec 97 - FC Slovan Liberec
Sobota 3. února od 13 hodin FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava

Sobota 10. února semifinálová utkání vítězů skupin (hřiště Slávie v pražském Edenu)
Neděle 11. února finále a utkání o 3. místo (hřiště Slávie v pražském Edenu)

Fanshop banner