Boleslavskou fotbalovou gardu přehrála jen Olomouc
Klub

Boleslavskou fotbalovou gardu přehrála jen Olomouc

Redakce

První lednová sobota v mladoboleslavské sportovní hale tradičně patří turnaji v halovém fotbalu starých gard. Letos se hrál podruhé jako Memoriál Josefa Vinše. Tým bývalých fotbalistů FK Mladá Boleslav se probil až do finále, kde podlehl velmi kvalitnímu celku Olomouce, za který hráli mimojiné Radek Drulák, Pavel Hapal a Jiří Fiala.

Turnaj začal v sobotním dopoledni 6. ledna zápasy ve skupinách. V A skupině zvítězila Olomouc před Mladou Boleslaví, Jabloncem a Teplicemi. Ve skupině B vyhrálo Kladno před Mostem, Velimí a Interem Letiště Praha. V semifinálových utkáních Olomouc porazila Most 5:3 a Mladá Boleslav vyhrála nad Kladnem 7:2. A následovaly boje o konečná umístění. Ve střetu nejslabších celků ze skupin Inter Letiště Praha těsně přehrál Teplice 4:3. O páté místo Jablonec remizoval s Velimí 2:2 a na pokutové kopy vyhráli Severočeši 3:2. O bronzové třetí místo Most s Kladnem hráli také nerozhodně a po výsledku 1:1 na pokutové kopy vyhrál Most 2:1. Ve finále Olomouc přestřílela Mladou Boleslav 6:3.
Konečné pořadí starých gard v Memoriálu Josefa Vinše: 1. Olomouc, 2. Mladá Boleslav, 3. Most, 4. Kladno, 5. Jablonec, 6. Velim, 7. Inter Letiště Praha, 8. Teplice.
Nejlepší hráčem turnaje byl vyhlášený zároveň i nejlepší střelec Radek Drulák z Olomouce, který nastřílel 13 gólů. Nejlepším brankářem pořadatelé vyhlásili Milana Zachaře z Mladé Boleslavi. Speciální ceny pro nejstarší zúčastněné si odnesli Ladislav Kučerňák z Olomouce a Ladislav Bobek, jenž turnaj absolvoval v dresu Velimi, ale jinak pochopitelně patří mezi mladoboleslavské fotbalové vysloužilce.
Pod trenérským vedením Zahrádky a Lauryna za starou gardu Mladé Boleslavi na halovém turnaji hráli: Zachař, Dytrych, Klain, Hlaváček, Navrátil, Mosurcziak, Suchánek, Barvíř, Sedláček, Niklfeld, Horák.

Fanshop banner