Fotbalisté zkoušeli střílet góly hokejkami
Klub

Fotbalisté zkoušeli střílet góly hokejkami

Redakce

Boleslavští fotbalisté si na necelé dvě hodiny nazuli brusle a na ledě benáteckého zimního stadionu v pátečním odpoledni 29. prosince zkusili střílet góly hokejkami. Šlo jim to o poznání lépe, než v kopačkách v závěru podzimní sezóny na travnatém hřišti.

Mezi mantinely proti sobě nastoupila družstva Staré a Mladé Boleslavi, přičemž kádr Staré Boleslavi tvořili kamarádi Marka Matějovského z místa jeho bydliště a tým Mladé Boleslavi byl složený z prvoligových boleslavských fotbalistů. Po devadesáti odehraných minutách byla o gól lepší Stará Boleslav 14:13, ačkoliv o poznání více šancí si vypracovali hráči Mladé Boleslavi.
V týmu prvoligových fotbalistů odmítl vlézt do hokejové branky výtečný fotbalový brankář Miroslav Miller a předvedl, že má dobrou střeleckou mušku, neboť dal dva góly. Soupeřova brankáře překonal i Marek Kulič a spravil si tak náladu pošramocenou gólově neplodným podzimem v ligových fotbalových zápasech.
Všichni zúčastnění hráči předvedli korektní sportovní klání, k němuž vůbec nepotřebovali rozhodčího. Nejdůležitější pro ně byla radost ze hry. V rytířském duchu ukončili hokejové střetnutí hrou na náhlou smrt, ve které rozhodoval jediný gól. Dal ho Ordoš z mladoboleslavského týmu. Spokojenost z hokeje a především z toho, že se nikomu nic nestalo, měli však všichni aktéři bez výjimky.
Za FK Mladá Boleslav v bruslích nastoupili: Ordoš (4 góly), Matějovský (2), Miller (2), Sedláček (2), Kulič (1), Krátký (1), Šmerda (1) a Skoupý.

Krátký video záznam bruslařských kreací a hokejových akcí v podání boleslavských fotbalistů si prohlédněte na Bolka TV, jejíž odkaz je na titulní stránce tohoto klubového webu.

Fanshop banner